master_and_dynamic
Master&Dynamic sine MW65 leverer strålende lyd og batterilevetid - alt i en lekker designpakke.

Annonse


TEST: Disse luksushodetelefonene gjør nesten alt riktig

Forrige gang vi vi skrev om Master and Dynamic fra New York, var under testen av MW50+ (3000 kroner) november i fjor.

MW65 er en større oppgradering med bedre lyd, forsøk på aktiv støydemping og endelig større knapper som det faktisk er mulig å se i motsetning til lillebroren.

Du vil kanskje bli sett på som snobbete, men det er disse verdt

Denne gang tar vi altså for oss deres flaggskip: MW65 (Kobe Bryant-utgaven med et par ekstra fine design-detaljer) til 4999 kroner.

Oi, det er mye penger, spesielt om man ønsker å hoppe fra proppene som følger med mobilen, men det er ikke bare lyd som er greia med hodetelefoner for tiden, spesielt ikke de man tar med seg ut: de må jo se bra ut også. Det gjør disse.

Annonse


Spesifikasjoner

  • Avtakbar 1.5m USB-C ladekabel
  • 5 mm minijack, USB-C / oppdatering av fast programvare
  • Over 20+meter signalrekkevidde
  • Rundstrålende Bluetooth-profil: Bluetooth 4.2 med Aptx høy lydkvalitet
  • Avtagbare av lammeskinnskledd minneskum
  • Egen knapp for Google Assistent på Android telefoner og Siri på Apple iPhone
  • Batteritid opptil 24 timer.
  • 15 minutters lading gir opp til 12 timers batteritid

Dyre er de, men i det minste er tilbehørspakken OK.
MW65 til venstre og fjorårets modell MW50+ til høyre

Design og materialvalg

Så da tar vi atter en gang det som møter deg med en gang du ser dem: stadig et lekkert design (de minner om de andre MW3x og 6x-hodetelefonene, bare større) med stramme vinkler ispedd aluminium for lav vekt (245 g) og lammeskinn under bøyen samt på øreputene. Merk at skinnet kan tas av for rengjøring.

Designet av selve koppene får oss til å mimre tilbake til Apples iPhone 4-serie, et design mange er ekstra glade i, oss inkludert.

Jeg ble såpass hypnotisert av både materialvalg, design og fargekombinasjoner at jeg satt og fiklet med og glemte hva disse egentlig er skapt for.

Det som gjør at øynene fester seg første gang man tar en titt, er de røde volum og start-knappene, og på-knappen som er blå og som kombineres med koblingsfunksjonen (hold knappen oppe et par sekunder).

Lydkvalitet og batterilevetid

Lyden er jevnt over god der balanse og “mykhet” veier mest. Jeg testet dem mot Bowers & Wilkens sine P7 Wireless, og det er vel mer klart for meg nå hvor mye bass disse har – litt for mye.

MW65 har langt mindre bass, der alt er mer jevnt, men vi hadde nok ønsket oss litt mer diskant og kanskje mulighet til å spille enda høyere. Noen innspillinger, spesielt eldre, kan ha lavt volum.

Lyden er veldig god, rett og slett, men det er helt sikkert mulig å få enda bedre kablet lyd til en rimeligere totalpris, man kan jo kjøpe en dedikert forsterker også, men da mister man ofte design og materialvalg og selvsagt ANC.

Dette setter vi pris på: to enheter kan være tilkoblet disse samtidig, uten at lyden kuttes av fra en av kildene.

Støydemping og tilkobling

Ingenting er perfekt, så heller ikke til 5000 kroner. Problemet med disse er nemlig at mikronene som driver den aktive støydempingen tar opp selv litt motvind.

Problemet om det er vind ute, eller annen lav støy, tas opp av mikrofonene som skal stoppe nettopp slikt. I andre tilfeller er ANC-en helt grei, for eksempel da vi satt inne og det var litt volum på TV-en og en moderat høylytt luftkjøler rett bak oss.

Det er uansett sant at det er hard konkurranse om å lever best aktiv støydemping, og da er vel også noe mange setter stor pris på. Derfor: unngå disse om du ønsker den beste støydempingen. Det finner du hos konkurrentene.

Testen fortsetter.

Man bør derfor heller skru av den aktive støydempingen, noe som jo også sparer batteriet som holder det gående i nesten et døgn. Men, om man kjøper hodetelefonene fordi man vet man ønsker å stenge seg helt ute fra omverdenen, så er det som andre anmeldere har påpekt bedre alternativ på markedet. Dette er det største minuset med disse.

MW65 har aktiv Google Assistant-støtte. Dette betyr at man kan be assistenten, i det minste den amerikanske utgaven, snakke varslene til deg. Irriterende for meg, men muligens praktisk i visse tilfeller. Man kan aktivere per app, om ønskelig. Man kan også hente opp Siri med assistent-knappen.

Konklusjon

Totalpakken er igjen dyr, men også god. Disse leverer koselig kvalitetslyd og det pålitelig grunnet et smart antenne-design. Samtidig er selv batterilevetiden svært god og et design vi kjenner igjen, men som fremdeles skiller seg fra andre merkevarer på en veldig positiv måte.

Master&Dynamic Mw65 er et lydprodukt man blir glad i, selv når man ikke har dem på seg.

Dessverre er den aktive strømdempingen litt for svak til denne prisen, noe som eliminerer 9 av 10, men heldigvis sitter putene godt rundt mine ører, og demper derfor det meste om støynivået er normalt.

+ God lyd
+ God batterilevetid
+ Lette
+ Et lekkert, nesten tidløst design
+ Pent etui for hodetelefoner og tilbehør


-Svak ANC til prisen

Annonse