TEST: Disse trådløse leverer luksuslyd, men du må være klar over den største svakheten
Ønsker du ekstra god lyd på farten, som i tillegg er til å stole på, og synes det er greit at du etter et par timer må lade dem i den medfølgende lade-esken, er disse et svært godt kjøp.

Annonse


TEST: Disse trådløse leverer luksuslyd, men du må være klar over den største svakheten

Apple sine AirPods er ikke lenger de eneste ekte trådløse pluggene.

AirPods er utdaterte

Fordelen med Apples plugger, om ørene dine passer, er at de har lang batterilevetid og er ganske anonyme hva angår design om du foretrekker det.

Lydkvaliteten dog, har aldri vært det viktigste fokuset, la oss være ærlige. Og, for mange, er det et problem at proppene ikke sitter godt nok, noe som også ender med at man mister mye av detaljnivået i lydbildet – spesielt bassen glimrer med sitt fravær om de ikke sitter godt nok. Og for egen del kan vi bare glemme å jogge med AirPods, til det er de alt for glatte.

Dette problemet løser Master and Dynamics, og vel så det. La oss forklare hvordan de gjør det med MW07.

Annonse:

Derfor faller de ikke ut

Master and Dynamics MW07 har vinger (“Fit-Wings”).

Annonse


Det tar litt tid å vri disse korrekt inn i øret, men frykt ikke og gi det litt tid, så finner du den beste måten å få dem på plass på slik at det ikke gjør vondt og at de ikke faller ut. Vi brukte tid på å feste dem korrekt uten at de var plagsomme og falt ut.

Når du har den riktige teknikken, og har funnet ut hvilke vingetupper og plugger som passer best, sitter disse så godt at vi ikke hadde noen problemer med å jogge med dem. Det er vår erfaring med et høyre øre som tydeligvis er så merkelig formet at de fleste propper uten ekstra-hjelp som holder dem på plass, faller ut. Det er ikke et problem med MW07, og da har man kommet langt.

Riktignok måtte vi dytte dem bittelitt inn under økten, men ikke mer enn Beats X som også sitter veldig godt med en litt annen tilnærming.Vi har jo også mulighet til å prøve “Large” eller “Xtra Large” settet.

Tekniske spesifikasjoner og batterilevetid.
Tekniske spesifikasjoner og batterilevetid. (Ill.: Master and Dynamics)
En rekke forskjellige plugger følger med.
En rekke forskjellige plugger følger med i tillegg til “Fit-Wings”.

Design

Disse ser unike ut, ingen tvil om det. De tilbys i fire farger, eller mønster, om du vil. Test-eksemplaret vårt minner oss om kamuflasje.

Disse ser for klumpete ut til å jogge med, men det fungerer altså overraskende bra.

Den største plagen med designet er knappene, for de er litt for små. Det er ikke et stort problem, men for volumkontroll kunne vi ønske det var en berøringsflate å finne på venstre øre, i stedet for to små knapper som må trykkes ned og som derfor kan komme til å flytte proppen ut av korrekt posisjon.

Aluminiumet riper lett - faktisk var det riper på lade-enheten første gang vi pakket opp.
Aluminiumet riper lett – faktisk var det riper på lade-enheten første gang vi pakket opp. (Ill.: ITavisen)

Lydkvalitet og det tekniske

Som med gode lyd-produkter som har sitt eget lydbilde å tilby, kreves det også litt tilvenning før ørene dine klarer å sette maks pris på lyden disse serverer hjernen din.

Tenk på lydkvaliteten til AirPods om de passet perfekt i øret ditt, og deretter dobbelt-oppgradert med bedre ytelse. Det er hva MW07 serverer, om vi skal prøve oss på noe så subjektivt som lydkvalitet med et kjent referanse-produkt.

Det er mye mer bass å høre her, spesielt grunnet den snodige men gode passformen, samtidig som man hører flere detaljer og et mer vidt stereo-landskap enn hva de rimeligere pluggene til Apple kan by på, samt de fleste andre ekte trådløse propper.

Mye av årsaken til at vi henviser til Apples produkt, er at de var de første ekte trådløse med mainstream-suksess. En annen grunn er for å fortelle deg at parringen mot iPhone er langt bedre med MW07 enn AirPods.

Jepp: Master and Dynamics sine plugger kobler seg kjappere fra og til Apple iPhone enn Apples egne plugger.

Ikke bare koblet de seg mot Xs Max sekundet jeg plugget dem inn, men de registrerer også at jeg tar en av dem ut, kjappere, og derfor pauser lyden. Master and Dynamics bruker samme teknologi her, men i nyere versjon. Det merkes.

Vi forventer derfor å se Apple AirPods 2 med de samme forbedringene. Kanskje 30. oktober?

De leverer god lyd, men designet er kanskje ikke for alle?
De leverer god lyd, men designet er kanskje ikke for alle? (Ill.: ITavisen)
De leverer god lyd, men designet er kanskje ikke for alle?
De leverer god lyd, men designet er kanskje ikke for alle? (Ill.: ITavisen)

Den største svakheten

Total spilletid om man lader med esken, er 14 timer, men da må du altså ta dem ut av øret for å lade.

Vi testet dem på joggetur for å finne ut hvor bra de sitter, men også for å undersøke batterilevetid. Disse er ikke laget for å dynkes under vann, men tåler svette, og kan derfor brukes til trening også, selv om de ikke ser ut som de er laget for det.

Uansett, etter 50 minutter med jogging med pluggene koblet mot Apple Watch Series 4 LTE, målte batteriet 80 prosent. Jeg brukte dem nesten med maks volum, så dette anser jeg som bra og trolig bedre enn hva som faktisk er korrekt. Jeg har nemlig flere ganger oppdaget at iOS ikke oppdaterer Bluetooth-volumet korrekt på B&W P7. Kanskje er det proppene, kanskje Apples OS?

Vi skjønner det kreves energi å drive såpass mye lyd, og batteriteknologien er ikke der enda at vi kan kreve fem timer med luksus-lyd i et så lite produkt. 3,5 timer er mer enn hva folk hører i et strekk, uansett.

Det største problemet etter batterilevetiden er mikrofonen som ikke er god nok og vanskelig å bruke med Siri. Mikrofonen er også langt fra støydempende, så tar du en samtale i et bybildet, vil personen på andre enden høre det meste.

Du kan derfor tenke på disse som mer gammeldagse propper du vil ha problemer med å snakke til, men som serverer god lyd ut.

Konklusjon

At de sitter så godt i ørene våre, leverer god lyd og et helt unikt design drar poengsummen godt opp på skalaen. Det trekker jo litt ned at batteriet varer mindre enn konkurrentene, men ingenting er perfekt, og her får man bedre lydkvalitet i bøtter og spann. Det største problemet er mikrofonen og knappene på selve pluggene, men dette er ikke “dealbreakers” for meg.

Men at man nå faktisk kan trene med så god lyd i øret, det er bare helt gull. Derfor fortjener dette selskapet fra New York følgende karakter for sine trådløse øreplugger:

+ Sitter godt fast i øret (også under trening)
+ Tåler svette
+ Veldig god lyd
+ Flere vinger og størrelser og velge mellom

– Batterilevetiden kunne vært bedre
– For stor lade-eske som riper for lett
– Svak mikrofon

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse