TEST: Dette er fabelaktige og eksklusive hodetelefoner
MW50+ er et svært godt hodetelefon-produkt med god lyd og flotte materialer, men det kan være greit å vente på neste-generasjon som trolig får avansert støy-demping og større volumknapper (klarer du skimte dem?).

Annonse


TEST: Dette er fabelaktige og eksklusive hodetelefoner

Forrige måned testet vi Master & Dynamic sine flotte ørepropper MW07, som leverer svært god lyd og som faktisk sitter i øret selv ved jogging. Kombinert med USB C og et lekkert design, er dette et vinnerprodukt selv om det skortet litt på batterilevetiden.

Introduksjon

Så fornøyde var vi med proppene at vi ikke kunne dy oss med å teste selskapets MW50+, et par hodetelefoner som sitter på, eller over ørene: man kan nemlig velge pute takket være et delvis smart (mer om dette) magnetdesign.

Annonse:

Design og putevalg

Master & Dynamic gjør alt for å imponere i det du åpner esken: produktet ligger pent plassert i lekker innpakking, og alt det man trenger av kabler og ekstra-utstyr, som den fine tekstil-oppbevaringsbaggen, ligger i mindre esker slik at det er lett å orientere seg.

I det man løfter opp produktet vet man ganske fort hva pengene har gått til, for her skilter MW50+ med ikke bare lammeskinn på øreputene, men “premium lær” på bøylen. Hei, Montebello!

Dette er ting det er lett å sette pris på, spesielt om man vil sette seg ned og nyte musikken en sen kveld med litt god drikke. Hele lytteopplevelsen løftes av at folkene bak produktet skjønner at å lytte til musikk ikke bare handler om hva som kommer ut av produktet i form av godlyd, men så vel hele ritualet rundt musikklytting.

Annonse


Merk: Vi anmelder nå to produkter som ikke finnes i Norge: Microsoft Surface Headphones og Dolby Dimension!

Artikkelen fortsetter.

https://www.instagram.com/p/BqvMEfBn1x4/

Les våre andre lydtester:

STORTEST: Bang & Olufsens propper imponerer oss stort

Det spesielle med Mw50+ er at det leveres med to puter: et par dekker hele øret, mens det andre ligger utenpå og lekker derfor lyd i langt større grad.

Personlig passer ikke utenpå-putene noe særlig bra for meg uansett, trolig grunnet øreformen – dessuten foretrekker jeg putene som går over ørene og jeg liker ikke å kringkaste til resten av verden hva jeg lytter til.

De er behagelige og sklir ikke av. Man kan ha på disse noen timer, uten ubehag, for å si det sånn.

Dette er et eksklusivt lydprodukt det er lett å like.
Dette er et eksklusivt lydprodukt det er lett å like.

Lyd, batteri og ting vi liker og misliker

Mw50+ nytter Beryllium-høyttalere på 40 mm. Dette er et eksklusivt materiale som skal sikre maks lydkvalitet – faktisk bruker Master & Dynamic det samme materialet på sine MW07-propper, noe som hever prisen.

Men hvordan låter disse, egentlig? Overraskende balansert, for å være et Bluetooth-hodesett. Vi snakker her om et lydbilde som fremhever hele lydlandskapet, i stedet for å pøse på med bass. Faktisk har disse minst bass av samtlige hodesett og propper vi har testet på mange år, og derfor et fint alternativ for dere som er bass-trette.

Artikkelen fortsetter.

TEST: Disse trådløse leverer luksuslyd, men du må være klar over den største svakheten

Lyden strømmes via Bluetooth 4.1 med aptX, men det følger også med kabel om ønskelig.

Selv om det er lite bass å finne, har lyd-teknikerne skrudd endel på lyden. Det er altså ikke slik at de er nøytrale, men har M&D sitt lydbilde – liker man det er jo det topp.

Du kan lett teste dette selv på ditt eget hodesett ved å teste diverse EQ-er, i vårt tilfellet på en iPhone eller iPad. Lydkvaliteten forringes uansett hvilken EQ man velger, så det er best å la M&D gjøre jobben, det er derfor vanskelig å skru seg frem til noe bedre. Det er i hvert fall vår subjektive erfaring.

Master & Dynamic oppgir en batterilevetid på 16 timer, noe vi mener stemmer ganske bra om man spiller på gjennomsnittlig volum (noe vi aldri gjør). Skru opp volumet, og batteriet vil selvsagt tappes flere timer hurtigere, men minst ti timer klarer disse.

En uting er at magnetene på hver side er for løse. Om man skumper borti dem faller derfor putene av.

Det verste med MW50+, foruten mangel på aktiv støydemping som er et must for mange, er at volumknappene er knøttsmå. De er, sammen med på-bryteren, nærmest umulig og se og treffe, spesielt om man lytter til musikk og rommet er mørkt. Det beste er derfor å styre lyden med mobilen, brettet eller PC-en, men det er alltid fint å ha muligheten til å gjøre det direkte fra hodesettet.

USB C!
USB C! (Ill.: ITavisen)

Konklusjon

MW50+ er et godt alternativ til Bowers and Wilkins P7 og P5, spesielt om man ønsker mindre bass i lyden. Minst like dyre føles de også, men det er dumt de ikke kan brettes sammen.

En ting må vi nevne, for det kan ofte være en plage å koble Bluetooth-lydprodukter, men disse fungerer som en drøm, akkurat som MW07-proppene som i motsetning til Apple AirPods alltid kobler seg til iPhone og iPad korrekt.

Samtidig er det ikke til å komme bort ifra at dette produktet føles utdaterte.

Årsaken er at vi nå står ovenfor en ny generasjon lydprodukter, blant annet fra Microsoft med Surface Headphones (som vi for tiden tester) og Dolby Dimension som også er på testbenken.

Surface-hodetelefonene nytter nemlig hele overflaten på lydkoppen til å la brukeren styre den aktive støydempingen og lyden, mens vi med Mw50+ hverken får aktiv støydemping, annen avansert teknologi og må fikle for å finne de korrekte knappene.

Lyden er god den, det samme er byggkvaliteten og batterilevetiden, så da er det lett å gi en god karakter, men vær klar over at de ikke er de mest teknisk avanserte, men man får ditto penere materialer for ritualet.

+ God lyd uten for mye bass
+ Svært god konstruert med flotte materialer
+ Sitter godt på ørene med lukkede puter
+ Velg mellom åpen eller lukket pute – kabel eller trådløs lyd
+ Meget kjapp Bluetooth-tilkobling uten problemer
+ USB C

– Svært små volumknapper er vanskelig å treffe
– Vanskelig å finne på-bryteren
– Mangler aktiv støy-demping – burde vært på plass til prisen
– For svake magneter til putene
– Kan ikke legges sammen

Annonse