Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Utviklere får likevel bruke MDM-teknologi i apper som tilbyr Skjermtid-lignende funksjonalitet. (Ill.: Apple )

Apple gjør det ingen trodde de skulle gjøre

Utviklere får likevel bruke MDM-teknologi.

Tredjepartsutviklere som lager foreldrekontroll-apper for iOS har de siste ukene fått erfare hvordan Apples mektigste App Store-våpen fungerer i praksis. I mai ble det avslørt at Apple hadde fjernet fjernet 11 av de 17 mest populære foreldrekontroll-appene i App Store.

Slike apper har mye av den samme funksjonaliteten som Apples egen Skjermtid-app, og det kunne derfor se ut som at Apple fjernet dem for å svekke konkurransen.

Les også:

Utviklere mener Apple har opptrådt urettferdig

Selskapet selv hevdet derimot at de gjorde det av «hensyn til barnas sikkerhet», fordi foreldrekontroll-appene som lå i App Store, brukte MDM-teknologien, en teknologi Apple mente kunne utnyttes av hackere for å ta kontroll over iOS-enheter.

App-utviklere klagde over at Apple tok fram dem selve livsgrunnlaget, og krevde senere at Cupertino-giganten lanserte et API som kunne gjøre det mulig å bringe tilbake appenes funksjonalitet.

Det har ikke Apple gjort, men utviklerne har likevel blitt hørt. På en måte.

Får bruke MDM – under disse vilkårene

I forbindelse med årets WWDC har Apple oppdatert sine retningslinjer for appgjennomganger i App Store. Der kommer det frem at Apple gir utviklerne MDM-tilgangen tilbake, så lenge de ikke selger, bruker eller offentliggjør brukerdata til tredjeparter.

Dette skriver Apple i sine nye retningslinjer:

«Du må klart og tydelig opplyse hvilke data som blir samlet inn og hvordan det vil bli brukt, gjennom en app-skjerm som vises før en bruker kan foreta seg noe – enten det er å kjøpe eller bruke tjenesten. MDM-apper kan ikke bryte lokale lover. Apper som tilbyr MDM-tjenester kan ikke selge, bruke, eller offentliggjøre noe data til tredjeparter, uansett formål, og må forplikte seg til dette i personvern-retningslinjene. Apper som ikke overholder disse retningslinjene vil bli fjernet fra App Store og kan bli fjernet fra Apple Developer Program».

Dermed kan altså foreldrekontroll-apper, som bruker MDM-teknologi, fortsatt eksistere i App Store. Kanskje ville utviklere heller ha et Skjermtid-API – det får de ikke – men de slipper i det minste å bli utestengt fra App Store.

Kilde:
Macrumors

Hva synes du om Apples helomvending?

Stikkord: api, foreldrekontroll, ios, MDM