Utviklere bak foreldrekontroll-apper krever at Apple lanserer API

Skjermtid Apple
Kommer Apple til å lansere et API som bringer tilbake foreldrekontroll-appene i iOS? Vi tviler.

Tidligere i år gikk utviklere hardt ut mot Apple etter at selskapet fjernet apper som lignet på deres egen Skjermtid-app.

Du kan lese alt om den saken her.

Nå står utviklere av foreldrekontroll-apper sammen og krever at Apple utvikler et API som gjør det mulig å ha slike apper i App Store.

Annonse

Kontroversielt av Apple

Apple har fått kritikk for å «drepe konkurransen», mens selskapet selv mener det det hele handler om barnas sikkerhet. Dette fordi utviklerne av tredjepartsappene har benyttet seg av den såkalte MDM-teknologien, som Apple mener kan utnyttes av hackere.

Utviklerne kan ikke lenger bruke MDM-teknologi i sine skjermtid/foreldrekontroll-apper, noe som i stor grad begrenser slike apper. Derfor har utviklerne bedt Apple om om å opprette et nytt API, noe Apple hittil ikke har vært villig til å gjøre.

– Løsningen er åpenbar

En gruppe utviklere har nå satt opp en nettside og lansert tekniske API-spesifikasjoner i et håp om å finne en løsning.

«Det er en åpenbar løsning og det er en som utviklere har ønsket helt siden starten. Apple burde lansere et offentlig API som gir utviklere tilgang til de samme funksjonene som deres egen Skjermtid-app har», skriver utviklerne.

Ønsker tilgang

API-et de foreslår er kryssplattform-kompatibelt og kan derfor, potensielt sett, bli brukt både for iOS, MacOS og tvOS. Utviklerne ønsker seg tilgang til minst en av de følgende funksjonene:

1: Tilgang til bruksdata fra apper

2: Muligheten til å blokkere app-tilgang

3: Muligheten til å filtrere nett-trafikk

Apple har foreløpig ikke kommentert saken.

Kilde:
ZDNet


Annonse
Annonse