Facebook slår ned på applikasjoner med “liten nytte”

Facebook slår ned på applikasjoner med
Facebook begrenser adgangen til utviklere som lager applikasjoner uten særlig nytte.

Facebook skraper i disse tider sammen ideer til hvordan de kan gjenskape et godt inntrykk etter en rekke skandaler, men den kanskje største i Cambridge Analytica-skandalen i fjor. Disse endringene består av at selskapet introduserer nye retningslinjer som utviklere må følge, alt i et ledd av å være mer påpasselige med brukerdata- og informasjon.

Rammer personlighetstester og lignende

I faresonen står applikasjoner som typisk faller under kategorien personlighetstester og lignende – disse blir stilt større krav til før de eventuelt implementeres, om ikke de bare fjernes helt. Kriteriene er enda ikke gjort rede for, men hittil vet man at applikasjoner ikke har tillatelse til å samle inn data dersom disse opplysningene ikke bidrar til en bedre app-opplevelse.

Applikasjoner som ikke drar nytte av dataen innen 90 dager får rettighetene fratatt.

Annonse

Facebook trekker dessuten en rekke API-er fra plattformen, nye applikasjoner har tilgang til å bruke disse frem til slutten av april mens eksisterende programmer ikke får tilgang til disse fra og med 30. juni.

Brukte personlighetstest i Cambridge-skandalen

Enkelte klarer muligens å forbinde Cambridge Analytica-skandalen med tester som beskrevet ovenfor – det var slike personlighetstester som gjorde det mulig for analyseselskapet å samle inn opplysninger om over 87 millioner brukere uten tillatelse.

Kilde:
TechRadar

Annonse
Annonse