DSC01020-1280x720
Apple kan puste lettet ut ettersom de har kommet til enighet med Qualcomm om leveranser av 5G-brikker til fremtidige iPhone-modeller.

Annonse


Kuo: – Både Qualcomm og Samsung vil levere 5G-brikker til neste års iPhone-modeller

Intel skrinlegger sine planer om å produsere 5G-brikker – det ble kjent i forrige uke. Samtidig kom Apple og Qualcomm til enighet i retten, noe som fører til at neste års iPhone likevel kan få 5G-funksjonalitet.

For å oppnå et vennskap med Qualcomm, måtte Apple angivelig ut med nærmere 51 milliarder kroner. 

Ikke bare Qualcomm

Apple kommer til å benytte seg av både Qualcomm-brikker og Samsung-brikker i disse telefonene, skal vi tro den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo.

«Slutten på Apple og Qualcomms patentstrid, og deres inntog i en seks år lang lisens-avtale, innebærer at 2020-iPhone-modeller vil støtte 5G; Qualcomm og Samsung er potensielle leverandører av brikker».

Annonse


Forventer 75 millioner solgte 5G-iPhones

Han legger til at markedet har vært bekymret på bakgrunn av Intels skuffende 5G-utvikling.

«Men vi tror at denne usikkerheten har blitt fjernet etter at Apple og Qualcomm kom til enighet», skriver Kuo, som forventer at Apple vil benytte seg av både Qualcomm og Samsung. Dette for å redusere risikoen for leveranseproblemer, i tillegg til at dette kan være kostnadsbesparende. Kuo peker også på at dette gir Apple mer forhandlingskraft.

Analytikeren tror 5G-klare iPhone-modeller vil løfte salget og bidra til vekst for forsyningskjeden i 2020. Han anslår at Apple vil levere mellom 195-200 millioner enheter totalt neste år, der 70-75 millioner av dem er 5G-modeller.

 

Kilde:
Macrumors