Dette måtte Apple betale Qualcomm for å sikre fremtidens iPhone
Det meste annet i en smartmobil er enklere å utvikle enn modem. Det er Apple nå mer klar over enn de fleste.

Annonse


Dette må Apple betale Qualcomm for å sikre iPhone de neste seks årene

Ifølge kilder som har snakket med CNBC, måtte Apple ut med opp til 6 milliarder dollar, 51 milliarder kroner for å bli venner med Qualcomm og avslutte modem lisens-krangelen

Måtte komme til enighet

Apple har nemlig ikke kommet langt nok i egen utvikling av modem, og Intel ditto (de ga opp mobil-modem etter at Qualcomm og Apple kom til enighet).

Med andre ord hadde ikke Apple noe annet valg, for 5G-iPhone må de få på plass i løpet av høsten neste år. Det ventes ingen 5G-iPhone i år.

Mobil-modem er svært krevende å utvikle, noe som er årsaken til at selv ikke Intel klarte å komme i mål kjapt nok. Qualcomm er ledende på teknologien etter å ha levert modem til Android og iOS mer eller mindre i hele den moderne smartmobilens historie.

Annonse


Qualcomm vant

I tillegg til Apples engangssum for lisensavtalen som varer i seks år, etter den tid regner vi med Apple har utviklet sitt eget iPhone-modem, må de også betale en lisens-avgift til Qualcomm som lyder på 8 til 9 dollar per solgte iPhone – rundt 70 kroner.

Apple betalte tidligere 7,50 dollar per enhet til Qualcomm (noe de mente var for mye, og årsaken til krangelen), så å si at Apple var i klemma og at dette til slutt gavnet Qualcomm noe veldig, er helt klart. Soleklar seier.

Denne tapte Apple, men vi regner altså med at de vil ha utviklet sitt eget modem innen 2025. Da er vel kanskje 6G på alles lepper.

 

Kilde:
CNBC

Annonse