Absher app
Appen Absher lar menn begrense kvinner i Saudi-Arabia.

Annonse


Google nekter å fjerne kontroversiell app

Husker du appen Absher, som lar Saudi-Arabiske menn overvåke og kontrollere kvinner? For et par uker siden omtalte vi appen, og skrev at Google og Apple hadde igangsatt gransking for å avgjøre om den skulle fjernes eller ikke.

Går mot kongress-anbefaling

Nå har Google tatt en avgjørelse. Og den strider mot det medlemmer i den amerikanske kongressen ønsket. For Google kommer ikke til å bannlyse appen. Selskapet skal ha kommet frem til den beslutningen at Absher ikke bryter med Googles retningslinjer.

Saudi-Arabia har på sin side anklaget politikere og kritikere for å drive en «systematisk kampanje» mot Absher.

Apple på sin side, er foreløpig ikke ferdige med sin gjennomgang av appen, så hva Cupertino-giganten velger å foreta seg er ikke klart på nåværende tidspunkt. Men Absher forblir altså i Google Play.

Annonse


Dette er saken

I Saudi-Arabia har enhver kvinne en såkalt mannlig «guardian», eller verge, om du vil. Dette er vanligvis mannen hennes eller faren hennes, men det kan også være broren eller sønnen.

Disse må godkjenne at kvinnen får et pass, og må også godkjenne enkelte medisinske prosedyrer og et eventuelt giftemål. Det er her appen Absher kommer inn i bildet.

Appen, utviklet av Saudi-Arabiske myndigheter i 2015, lar kvinnenes verge kontrollere kvinnene på flere måter. Enten ved å frata dem passet, eller overvåke bevegelsene deres. Når en kvinne benytter passet sitt på en flyplass, kan for mennene motta en melding om nettopp dette.

Hva synes du om Google-avgjørelsen?

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse