11 000 nordmenn kan være rammet av Tesla-feil
Tesla sier at problemet i hovedsak gjelder biler som kjører under kalde forhold.

Annonse


11 000 nordmenn kan være rammet av Tesla-feil

Tesla annonserer denne uken en frivillig, global tilbakekalling av en rekke Model S-biler. Årsaken er problemer med servostyringen. Den frivillige tilbakekallingen gjelder 123 000 biler produsert før april 2016.

Oppdatert:

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk og Teslastats viser at det var 11 000 Model S registrert i Norge i slutten av mars 2016, skriver E24. Overfor nettstedet sier kommunikasjonssjef for Tesla i Norge, Even Sandvold Roland, at han ikke har tall på hvor mange i Norge som kan levere inn bilen:

– Tesla gjennomfører proaktivt en frivillig tilbakekalling for alle Model S produsert ført april 2016, sier han til E24.

Annonse


Stor sjanse for at det gjelder biler i Norge

I en e-post til The Verge uttaler Tesla at det er “observert overdreven rustdannelse i servostyringsboltene” og at problemet ser ut til å være størst i kaldere klimaer som bruker veisalt om vinteren.

“Sjåføren kan fortsatt styre bilen selv om bolten feiler, men må bruke mer kraft på grunn av mangel på kjøreassistanse. I hovedsak gjør dette det vanskeligere å styre biler ved lavere hastigheter og ved lukeparkering, men påvirker ikke styringen ved høyere hastigheter der mindre kraft på rattet er nødvendig”, heter det i uttalelsen.

Selskapet sier at Model S-eiere ikke trenger å parkere bilen med mindre de har opplevd noen problemer som er relatert til dette. Å reparere bilen vil ifølge Tesla ta rundt en time og aktuelle sjåfører blir kontaktet når reparasjonsmulighetene blir tilgjengelig i deres område.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse