Volvos første elbil blir basert på dette konseptet.
Volvos første elbil blir basert på dette konseptet.

Annonse


Slik blir Volvos første elbil med 500 km rekkevidde

I fjor avduket Volvo den nye XC40-serien som ikke førsteomgang ikke blir tilgjengelig med elektrisk motor. Svenskene gjorde det samtidig klart at planen er å bygge elektriske modeller.

Kommer i 2019

Ifølge rapporter fra Autocar kommer Volvos første elbil i 2019 og designet kan allerede være avslørt. Mai 2016 viste bilprodusenten frem Concept 40.2, og det er angivelig dette designet elbilen er basert på. (Se toppbildet.)

Det betyr at XC40 ikke blir den første helelektriske fra Volvo, men blir trolig nummer to i rekken.

500 km rekkevidde

Sjefen for forskningsavdelingen i Volvo, Henrik Green, sier overfor nettstedet at den kommende elbilen vil ha 310 miles rekkevidde, rundt 500 kilometer. Dette er betydelig mer enn konseptets rekkevidde på 217 miles.

Annonse
“Det føles som vi oppdaterer kravene hver eneste måned. Vi prøver å legge til kompetitive funksjoner fordi teknologien beveger seg så raskt på en rekke områder”, sier Green til Autocar.

Volvo skal tilby modulære batterier med ulik rekkevidde i forskjellige prisklasser. Forskningssjefen sier til Autocar at målet er å treffe et større publikum med kostnadseffektive løsninger samtidig som de også møter toppsegmentet med mer kraft og bedre rekkevidde.

 

Kilde:
Autocar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse