Nå har utrullingen startet. Sjekk "Windows Update".
Nå har utrullingen startet. Sjekk "Windows Update".

Annonse


Nå kan du oppdatere Windows 10 til “Fall Creators Update”

Senere i dag rulles storoppdateringen “Fall Creators Update” ut til millioner av kompatible Windows 10-enheter. Xbox One-brukerne fikk oppdateringen i går.

Oppdatert, 20:40:

Har du problemer med å oppdatere, bruk dette verktøyet for å tvinge frem installasjonen.

Oppdatert, 17:40:

For de som ikke trenger norsk versjon kan du allerede nå laste ned “Fall Creators Update”, versjon 1709, direkte fra Microsofts servere i form av en ISO-fil så du kan ren-installere om du ønskelig, eller oppgradere nåværende installasjon.

Engelsk

Engelsk internasjonal

Oppdatert 17. oktober:

Microsoft skriver på Windows-bloggen at oppdateringen rulles ut fra og med klokken 19.00 i kveld.

Lanseres i dag
Når Microsoft åpner slusene senere i dag, er det ikke på vidt gap. Som med “Creators Update” blir oppdateringen tilgjengelig i puljer. Enheter som først får “Fall Creators Update” er Surface-maskinene, nyere PC-er og PC-er som kom med Windows 10 forhåndsinstallert og er blitt testet med oppdateringen.

Det betyr at det ikke er sikkert at akkurat din PC får oppdateringen automatisk i dag, men det er fullt mulig å gjøre det manuelt. Under følger fire metoder å oppdatere til “Fall Creators Update” på:

Windows Update. Den vanlige løsningen. Her kommer oppdateringen automatisk for alle som er med i første rundt. Åpne Innstillinger Oppdatering & sikkerhetWindows Update – trykk på Se etter oppdateringer.

Se hva som er nytt i Windows 10 Fall Creators Update,

Dukker ikke oppdateringen her, kan du sjekke igjen senere. Eventuelt har du disse tre mulighetene:

Update Assistant. Last ned Update Assistant via Microsofts nettsider, kjør Windows10Upgrade.exe, velg Oppdater nå og følg anvisningene på skjermen. Før installeringen starter, sjekker programmet om PC-en din er klar for “Fall Creators Update”.

Media Creation Tool. Ønsker du å starte med blanke ark med “Fall Creators Update”, er Media Creation Tool valget. Last ned filen fra Microsofts nettsider. Så dobbeltklikker du på MediaCreationTool.exe og starter prosessen. Merk at du trenger USB-penn eller DVD hvis du skal installere en ren versjon av Windows 10.

Med Media Creation Tool kan man også oppgradere direkte.

Microsofts testprogram
Den siste muligheten er Windows Insider Program og er den beste hvis du vil ha “Fall Creators Update” nå og samtidig ønsker å få en sniktitt på kommende Windows 10-nyheter. Merk at dette er testutgaver og ikke anbefales på hovedmaskinen din.

For å bli med i Insider-programmet gjør du følgende: Åpne InnstillingerOppdatering & sikkerhetWindows Insider ProgramKom i gang. Fra denne menyen kan du velge hvilken testgren du vil være i.

Hvis det er “Fall Creators Update” du ønsker, velger du “Neste versjon av Windows” under “Hva slags innhold vil du motta?”.

Dette melder Microsoft
Windows 10 Fall Creators Update er fullpakket med nye løsninger. Blant disse er forbedret Windows Ink, som blant annet lar deg skrive med pennen direkte i PDF-dokumenter; en ny «Find My Pen»-tjeneste, «Continue on your PC» med Cortana* eller telefonens nettleser, Microsoft Edge for en sømløs opplevelse på tvers av enheter. I tillegg inneholder oppdateringen forbedrede sikkerhets- og personvernsløsninger, samt tilgjengelighetsforbedringer som blant annet Eye Control**.

Mixed Reality for massene
Windows 10 Fall Creators Update introduserer mixed reality for massene. Med mixed reality ønsker Microsoft å endre måten folk skaper, kommuniserer og spiller på. Nå kan Microsoft-kunder frigjøre seg fra tid og sted, og tre inn i et hvilket som helst miljø. Papir og skjerm vil ikke være begrensninger for de gode ideene.

Frem til i dag har enhver form for praktisk bruk av mixed reality krevd bruk av et headsett, og for å skape gode virtuelle opplevelser måtte du måtte montere kameraer i alle rommets hjørner. Dette endrer seg nå med tilgjengeligheten av Windows Mixed Reality headsett. Våre partnere, Acer, Dell, HP og Lenovo, lanserer i dag de aller første Windows Mixed Reality headsets, tilgjengelig i Microsoft Store og på Microsoft.com fra $399. Samsungs innovative mixed reality headsett, Samsung HDM Odyssey, vil være tilgjengelig fra 6. november.

The Fall Creators Update inneholder i tillegg en Mixed Reality Viewer. Med denne kan man enkelt se mixed reality på PCen. Ved å benytte kameraet på PCen, kan brukerne se 3D-objekter mikset inn i sine faktiske omgivelser.
Med både headsett og mixed reality rett på PC, ligger nå alt til rette for å introdusere verden til mixed reality. Reise, sport, konserter og spillopplevelser kan løftes til et nytt nivå med innhold fra over 20.000 apper i Windows Store.

3D gir økt kreativitet og produktivitet
3D vil løfte menneskelig produktivitet til nye nivåer, med muligheter som strekker seg langt forbi 2D-verdenen. 3D er både nyttig og kraftfullt fordi det viser verden slik vi ser den, og fordi 3D styrker måten folk forstår, husker og lærer på.
Med Fall Creators Update, lar Microsoft alle skape i 3D.

Over 100 millioner mennesker bruker Microsoft Paint hver måned, og med Paint 3D kan alle bli 3D-designere. Med Fall Creators Update kan man legge 3D-objekter inn i Office-filer som PowerPoint-presentasjoner og Word-dokumenter. Objektene kan animeres i presentasjoner, noe som vil gi bedre innholdsforståelse og historiefortelling. Mixed Reality Viewer gjør det enkelt å mikse 3D-objektene og den fysiske verden.

Gaming blir enda mer interaktivt
Gaming er den raskest voksende formen for underholdning, fordi det er svært interaktivt. Gaming har aldri vært mer populært på Windows enn nå – Windows 10 har over 200 millioner månedlig aktive gamere. Med en voldsomt økende interesse for eSport og interaktiv spill-streaming, er det nå flere mennesker som ser på gaming, enn som spiller selv.

Microsoft lanserte Mixer, for å gjøre streaming og interaksjon med gamere enklere. Med Fall Creators Update blir Mixer enda bedre. Brukerne kan nå starte og delta i spill-streaming raskere enn før. Game Mode lar utviklere få tilgang til all kraft i PCen og dedikere den til spillet. Dette gir en enda bedre spillopplevelse på Windows 10.
En ny epoke innen gaming kommer nå med forbedringene i Fall Creators Update, nye og rikere spillopplevelser med Mixed Reality, og lanseringen av Xbox One X – verdens kraftigste spillkonsoll utviklet for ekte 4K gaming – 7. november.

Skap minner med bilder og video
Bilder og video har aldri vært mer populært på Windows enn nå, med over 250 millioner aktive brukere av Bilder på Windows 10.

I Fall Creators Update har Bilder-appen blitt totalt redesignet. Nå kan man enkelt lage historiercollager med bilder, legge på personlige 3D-effekter, Ink, overganger, lydspor og video. Helt uten redigeringserfaring.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse