iPhone 8 får vertikale kamerasensorer på baksiden, i følge de siste ryktene. Her kan det også komme en laser.
iPhone 8 får vertikale kamerasensorer på baksiden, i følge de siste ryktene. Her kan det også komme en laser.

Annonse


Apple kan få lasermåler i neste iPhone

I februar i år mente den kjente KGI-analytikeren Ming Chi Kuo at iPhone 8 ville få en innebygget laser til bakkameraet.

Nye bruksområder med ARKit
Dette skulle brukes til å fange opp dybde og flater på en mer nøyaktig måte.

Nå har Apple nylig lansert ARKit, og en kilde bekrefter nå til Fast Company at det kan komme en laser så tidlig som i iPhone 8.

Laseren på baksiden av iPhonen skal kunne brukes til å gi bedre dypbedeteksjon for apper som bruker blandet virkelighet, sier kilden.

jobber hardt med å få den på plass
Apple jobber i følge kilden hardt med å få laseren på plass allerede i iPhone 8, men den kan også komme i senere telefoner avhengig av fremgangen i arbeidet med å få den på plass.

Lasersystemet skal regne ut avstanden som lyset reiser fra laseren til målet og tilbake igjen. Systemet består av en en kilde (som er laseren), en linse, en detektor og en prosessor, og koster omtrent 2 dollar (ca 17 kroner) per telefon, sier kilden.

Store fordeler for vanlig fotografering
En laser vil også kunne gi store fordeler til iPhone-kameraet når det kommer til å ta bilder, ettersom den gir mer presise og raskere dybdemålinger, og gjør at kamereaet kan fokusere riktig i løpet av noen milisekunder, skriver nettsiden.

Produsenten av laseren skal være Lumentum, som vi tidligere har omtalt. De skal ha vært i forhandlinger om deler i en så stor skala at kunden bare kunne være Apple.

Kilde
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse