Oppdateringer av Windows XP er høyst uvanlig, men nå kan det komme nye WannaCry-lignende angrep, sier Microsoft.
Oppdateringer av Windows XP er høyst uvanlig, men nå kan det komme nye WannaCry-lignende angrep, sier Microsoft.

Annonse


WannaCry-frykt fører til andre oppdateringen av Windows XP på en måned

Microsoft er redd for at statsaktører kan benytte sårbarhetene bak WannaCry-ormen, og går nok en gang til det “høyst uvanlige” skrittet med å slippe en sikkerhetsoppdatering til Windows XP.

Veldig virkelig fare
Støtten for sikkerhetsoppdateringer i Windows XP ble avluttet for tre år siden i 2014, og en av de få gangene systemet har mottatt oppdateringer siden da var under WannaCry-angrepet i forrige måned.

Dette angrepet var en påminnelse for alle om den veldig virkelige faren for kyberangrep mot bedrifter og individer over hele verden, sier Microsoft.

“Elevert risiko”
Nå har de opppdaget nye sårbarheter som utgjør en “elevert risiko” for kyberangrep fra nasjonalstater, skriver de i bloggen sin.

Annonse


– For å adressere denne risikoen, tilbyr vi i dag ekstra sikkerhetsoppdateringer sammen med vår vanlige tirsdagsoppdatering. Disse blir gjort tilgengelig for alle kunder, inkludert de som bruker eldre versjoner av Windows, skriver de.

Historisk orm
WannaCry-ormen infiserte over 200 000 maskiner globalt med løsepengevare i forrige måned, og det har kommet trusler om flere angrep basert på samme sårbarheter, som kommer fra NSAs hackerarsenal og ble sluppet på nettet av The Shadow Brokers i april.

Har du nyere versjoner av Windows vil de nye sikkhertsoppdateringene installeres av seg selv, men hvis du har en eldre versjon, kan det med andre ord være lurt å sparke i gang Windows Update i dag.

Kilder
Windows Central
Microsoft-bloggen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse