Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I iOS 11 ser det ut til at passorddelingen blir enklere. (Ill.: Skjermdump/9to5Mac)

Kritikken haglet rundt denne Windows 10-funksjonen – nå kommer en liknende fra Apple til iOS

Men her har Apple gjort noe lurt.

I iOS 11 ser det ut til at du kan dele Wi-Fi-passordet ditt med venner på en enkel måte.

Enklere passorddeling
Det betyr at gjestene dine ikke trenger å taste inn passord for å logge inn på ruteren din, det gjøres nemlig automatisk. En slik løsning kan være kjekk hvis du glemmer Wi-Fi-nøkkelen din eller har et omfattende passord du ikke orker å lære deg utenat.

9to5Mac melder altså at en «Share Your Wi-Fi»-funksjon er på vei i en kommende betaoppdatering til iOS 11. Det ser ut til at Apple har gjort implementeringen litt lurere enn Microsoft – mer om det under – ved at man mottar en sprettoppmelding på mobilen sin når en iOS 11-enhet i nærheten forsøker å logge på nettverket ditt. Da kan du trykke på «Send Password» for å dele det.

Microsoft skrotet liknende funksjon
Kritikken haglet rundt Microsoft for WiFi Sense i Windows 10. Dette var en funksjon som delte Wi-Fi-passordet ditt med kontaktlisten din slik at besøkende kunne logge automatisk på hjemmenettet ditt uten å taste inn passord.

Ettersom den også delte passord med Facebook- og Skype-venner, hvis aktivert, ble det blant annet stilt spørsmål rundt personvernet. Selv om det var fullt mulig å deaktivere tjenesten, ble kritikken så heftig at Microsoft valgte å skrote funksjonen.

Apples løsning ser ut til å være bedre sikret ved at man ikke deler passordet automatisk til alle.

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, ios