Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Hva er Wi-fi-passordet?». Dette spørsmålet blir unødvendig å stille med Windows 10s nye WiFi Sense-funksjon. (Ill.: Skjermdump / Windows 10)

Deler wi-fi-passordet ditt med Facebook-kontaktene dine

Hvor sikker er egentlig den nye Windows 10-funksjonen?

En ny funksjon i Windows 10, og som er hentet fra Windows Phone 8.1, er WiFi Sense. Denne lar deg enkelt koble til wi-fi-hotspots som er delt av vennene dine. 

Funksjonen vil automatisk innhente nødvendig informasjon, blant annet passordet, og samtidig gi fra seg nødvendig informasjon til andre som skal bruke ditt nett. 

Dette er mulig ved at du deler nettet med dine kontakter på blant annet Facebook, Skype og Outlook. 

Sår tvil om sikkerheten
Og det er det sistnevnte som kan virke urovekkende. Nettstedet Extremetech uttrykker blant annet bekymring for denne funksjonen. I og med at du – når alt kommer til alt – deler passordet med alle kontaktene dine, kommer spørsmålet «hvor sikkert er egentlig dette»? 

Det er ikke slik at passordet sendes i klartekst til kontaktene dine – det er jo det som skal unngås, men passordet vil lagres i en database hos Microsoft. 

Ifølge selskapet skal denne informasjonen være kryptert og sikker, men som ExtremeTech skriver – vi har sett tilfeller der slik informasjon anskaffes av hackere og andre uvedkomne likevel. 

Alle eller ingen
Et annet aspekt ved det er at du ikke kan velge hvem av kontaktene dine du ønsker å dele nettet med.  

Du kan for eksempel ikke velge noen få venner på Facebook-lista – har du aktivert WiFi Sense – og koblet den opp mot Facebook-kontoen din – vil nettet kunne brukes av alle på lista. 

For de fleste vil funksjonen likevel være både praktisk og funksjonell. For de som er mer opptatt av sikkerhetsaspektet ved det hele blir det en annen sak. 

Hva tenker du om WiFi Sense? Del gjerne ditt synspunkt i kommentarfeltet. 

Stikkord: windows 10