"Dra med tre fingre," som Apple kaller det, fungerer bare sporadisk på de nye MacBook Proene.
"Dra med tre fingre," som Apple kaller det, fungerer bare sporadisk på de nye MacBook Proene.

Annonse


Trefingersgester fungerer ikke på nye MacBook Pro

Trefingergesten, som lar deg dra elementer i MacOS med tre fingre, fungerer bare sporadisk på de nye MacBook Proene, ifølge 9to5Mac som har testet maskinene i de siste dagene.

Frustrerte på Apples støtteforum
De har brukt mye tid med trettentommeren både med og uten Touch Bar, og har funnet at trefingergesten bare fungerer noen ganger i blant.

Først trodde de at det var noe i veien med deres maskin eller at det var et problem med håndflateregistreringen på pekeplaten, men en titt på Apples støtteforum viser at de slettes ikke er alene.

Slik slår du den på
Trefingergesten lar deg dra og slippe vinduer i MacOS og kan være veldig hendig når man først blir vant til den.

Annonse


Du finner funksjonen i Systemvalg -> Tilgjenglighet -> Mus og styreflate -> Styreflatevalg -> Aktiver flytting – dra med tre fingre, hvis du ikke har brukt den før.

Mulig oppdatering på vei
Det er mange som sverger til å bruke trefingersgesten til å flytte vinduer på skjermen i stedet for å peke og klikke, og de er blitt en vokal gruppe på Internett i kjølvannet av funksjonen ikke ser ut til å fungere.

Ifølge en av postene på støtteforumene til Apple er Apple klar over problemet, og har sagt at dette krever en fiks i en senere MacOS-oppdatering, men ikke mer enn det – så vi vet ikke om når dette eventuelt vil komme.

Kilde
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse