Dette er dagens Apple TV - en liten boks du kobler til TV-en. Nå blir alt dette etter all sannsynlighet integrert i TV-en, styrt av stemme og håndbevegelser.

Annonse


– «iTV» kommer neste år

Det har lenge gått rykter om at Apple kommer med TV. Og i Walter Isaacsons bok om Steve Jobs blir hovedpersonen sitert på at Apple neste store prosjekt blir nettopp en TV med samme brukervennlighet og design som iPhone, Mac og iPod.

Økt i styrke
Siden har tryktene økt i styrke og fått stadig mer kjøtt på beina.

Nå sier analytikeren Peter Misek i selskapet Jefferies at Apple allerede har inngått avtale om TV-produksjon med den japanske elektronikkgiganten Sharp. Apple skal til og med ha betalt for en ny fabrikk som skal lage apparatene.

TV-modellen, som folk allerede nå har begynt å kalle «iTV», skal være klar for butikkhyllene i andre halvdel 2012. Men produksjonen starter allerede i februar, ifølge Misek.

Annonse


Stemme og hender
TV-ene skal være stemmestyrt a la Siri på iPhone 5, og i tillegg respondere på håndbevegelser.

I likhet med boksen Apple TV vil det være full støtte for både leie og kjøp av film via iTunes.

I tillegg til at du har tilgang til alt mediemateriell som ligger på maskiner og enheter rundt i huset, vil du også ha tilgang til alt du har synkronisert mot nettskyen.

Smart bildesortering
Men det er mer.

For ifølge Misek ligger det også inne en smart og automatisk måte å organisere bilder og video etter ansikter og dato – ikke ulikt Apples fotoprogrammer iPhoto og Aperture.

Kilder:
AlwaysOn.com
The Guardian
All Things Digital

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse