FREMTIDSVISJON?  Her er en av visjonene for hvordan Googles mobiltelefon kan se ut, skulle selskapet velge å følge denne strategien.

Annonse


– Google vil bli mobiloperatør

Søkemotorgiganten Google er blitt kjempestore innen markedet for nettannonser. Nå venter en samlet bransje på at de skal angripe mobilmarkedet. Spørsmålet er bare hvordan.

Vil kjøpe mobilnett

Nå skal Google ha planer om å gå inn i mobilnett og trådløse nett, blant annet ved å delta i en kommende amerikansk frekvensauksjon. Ifølge Google-sjef Eric Schmidt skal frekvensene brukes som en brekkstang for å lansere nye mobile tjenester.

Med en slik løsning vil Google kunne annonsere til raskt skiftende målgrupper, som blant annet annonser for hoteller og severdigheter rettet mot reisende som befinner seg i en bestemt by eller på en bestemt flyplass.

Satser på mobilannonser

I bytte mot å motta annonser på mobilen, er tanken at brukeren skal få gratis ringetid. Google skal også være i gang med å utvikle en prototype på en egen mobiltelefon.

Annonse


Dette er ikke første gangen markedet spekulerer i en Google-mobil, men hittil er dette blitt avfeid som tull. Mange mener Google bør holde seg til det som er selskapets styrke, nemlig tjenester og søk.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse