Skype fikk en eksplosiv økning i antallet brukere siste år.

Annonse


– En lekeplass for pedofile

Etter å ha utført en nøye planlagt operasjon, konkluderer nå den britisk søndagsavisen The Sunday Times at Skypes chatterom kan fungere som et ypperlig jaktmarked for pedofile.

Forkledd som jenter

De britiske journalistene latet som de var unge jenter på de høyt trafikerte chatterommene. Ikke uventet fikk de raskt napp hos noen av de andre brukerne, og leken kunne begynne. Minst tre voksne menn skal ha tatt kontakt og forsøkt å møte jentene de trodde de hadde sjarmert i senk.

Slike tilfeller har ikke vært ukjent før, men det som sjokkerte avisen var hvor enkelt det hele var. Nå innrømmer sikkerhetssjefen for Skype, Kurt Sauer, at de fortsatt ikke har funnet en måte å forhindre disse problemene. Problemet, eller friheten hvis du vil, ligger i at Skype operer som et P2P-nettverk, i motsetning til mange andre chattesystem. Dette gjør at overvåking er et stort problem for politiet og Skype-administrasjonen selv.

Etter reaksjonene The Sunday Times har fått etter publiseringen av artikkelen er det ikke umulig at Skype vil måtte stramme opp sikkerheten, og inkludere politiet i sitt arbeid.

Kilde:
The inquirer
Times Online

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse