0911_foto_GeForce_8800_GTX

Annonse


Ny GeForce-serie lansert

Når det gjelder programvare, har Microsoft i en lang periode promotert Windows Vista som et dramatisk steg fremover for PC-spill. Med støtte for DirectX 10 skal vi kunne se grafikk som aldri tidligere har vært mulig. Deres “Games for Windows”-initiativ omfatter spill som norske Age of Conan, Hellgate: London, Flight Simulator X og World in Conflict.

Men vi har foreløpig manglet maskinvare å kjøre dette på. Fordi det er først nå at DirectX 10-kapable grafikkort begynner å dukke opp.

Dyrt og kraftig

Nvidia er først ute med sin 8-serie, som inneholder to modeller foreløpig. GeForce 8800 GTX (med hele 768 MB minne!) og 8800 GTS er flaggskipene, sammen med hovedkortbrikken nForce 680i SLI. Disse er designet til å samarbeide best sammen med Intel Core 2 Quad- og Core 2 Duo-prosessorer.

Fellestrekket med de nye kortene er ny shaderarkitektur som skal levere forbløffende ytelse, Quantum Effects fysikkprosessering som lover langt mer realistiske spesialeffekter og støtte for 16x antialiasing samtidig med 128 bits HDR-lyssetting.

Annonse


Mye teknologi, altså, og vi ser naturligvis frem til å teste disse kommende spillene på den nye maskinvaren. Men vil den gjøre dårlige spill automatisk bra?

Kortene skal allerede være i salg, til ca. 4.500 kroner for 8800 GTS og nesten 6.000 kroner for 8800 GTX. nForce 680i SLI-hovedkortet skal koste ca. 2.500 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse