Annonse


OS X ikke lenger åpen

Dermed er det ikke lenger mulig for utviklere å skreddersy og optimalisere operativsystemet etter egne behov. Mac OS X ligner mer og mer på Windows: Her skal Apple ha full kontroll, slik Microsoft har med sitt operativsystem.

Frykt piratkopiering

Med Darwin-prosjektet tok Apple steget ut i en verden som ligner vi kjenner fra Linux og Open Source. Men det er likevel en viktig forskjell. Mens Linux-verdenen lar utviklere fikle med arvesølvet for å få forbedringer tilbake, har Apple aldri sluppet utviklerne helt inn i varmen.

Nå er strategien likevel en helt annen. Apple har selv ikke annonsert hvorfor de har stengt Intel-versjonen, men begrunnelsen skal i følge godt informerte kilder være frykten for piratkopiering.

PPC kan fortsatt fikles med

Eiere av Mac-maskiner med PowerPC-prosessor kan likevel fortsatt fikle med operativsystemet, slik for eksempel forskere og medisinske institusjoner gjør for å tilpasse programvaren til helt spesielle behov.

Annonse


Oppdatert 19/5-2006 kl. 08.25

Kilder:
Infoworld.com
Macpro.se
Macrumors.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse