Apple med dobbel nano video

– Våre siste kontroller indikerer at de nåværende iPod nano-modellene på to og fire gigabyte vil få doblet kapasitet, til henholdsvis fire og åtte gigabyte, fortalte analytiker Shaw Wu hos American Technology Research i et notat til sine klienter.

Wu hevder også at det er ting som tyder på at disse spillerne vil få videofunksjonalitet av en eller annen type. Spillerne skal dukke opp i butikken i kvartalet som starter i september og selskapet har stor tro på denne utviklingen, spesielt hvis prisen holdes på samme nivå som i dag.

Vil bedre batteri

Samtidig jobber Apple hardt for å øke batterilevetiden på den mye omtalte iPod video-spilleren med widescreen. Dagens video-iPod har en batterilevetid på skuffende 75 til 90 minutter når man spiller av videoinnhold og dersom den nye spilleren er ment for spillefilm vil dette være altfor dårlig.

Annonse

Noe av det Apple vurderer i denne sammenheng er blant annet å bruke større batterier. Men det er også aktuelt å benytte både NAND-flash og microdrive i én og samme iPod, samt utvikler bedre programvare til spilleren.

Kilde:
AppleInsider

Annonse
Annonse