Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– iPhone kommer

Et av de sterkeste ryktene i IT-verdenen om dagen er at Apple skal lansere en egen mobil. Nå hevder BenQ at dette er «helt sikkert».

iPhone konseptdesign
En sjef hos den asiatiske IT-giganten BenQ hevder nå at Apples planer om en egen mobil med iPod-funksjonalitet ikke er noen hemmelighet i Taiwan. Han hevder flere selskaper i landet har blitt kontaktet av Apple for å lage deler til telefonen.

– En iPod-mobil kommer helt sikkert. BenQ kommer ikke til å lage den, siden vi vil være en direkte konkurrent til Apple. Flere av våre leverandører har imidlertid blitt kontaktet for å produsere deler. Blant produsentene i Taiwan er dette godt kjent, sa sjefen i BenQ, som ville være anonym.

Et spørsmål om tid

Flere analytikere hevder også at det bare er et spørsmål om tid før iPhone blir lansert. For kort tid tilbake hevdet investorselskapet Piper Jaffray at dette kan komme i løpet av 2007. JP Morgan hevder på sin side at dette kan komme i løpet av fjerde kvartal i 2006.

Flere regner med at Hon Hai Precision fra Taiwan har fått kontrakten fra Apple, mens en annen produsent, Taiwan Green Point Enterprises skal være i samtaler om å bli en del av prosjektet. Sistnevnte produserer deksler for Apples iPod-spillere.

Kilder:
BetaNews
Engadget

Stikkord: mac, Mobil, mp3