Nå kommer norsk Media Center

XP Media Center Edition

XP Media Center EditionNorge, Sverige, Danmark, Finland, Spania, Tsjekkia, Irland, Slovakia, New Zealand, Sør-Afrika, Mexico, Taiwan, Tyrkia, Polen, Portugal, Russland, Hong Kong og Singapore vil om kort tid få det nye operativsystemet.

Inn i godstolen

Windows XP Media Center Edition integrerer musikk, film, TV og PC på en måte som vi hittil ikke har sett i noe standard konsumprodukt. Systemet er intet mindre enn Microsofts store plan for å erobre godstolen.

Siden det har drøyd såpass lenge med utrullingen i de nordiske land, har Microsoft fått sterk konkurranse fra en rekke småprodusenter av mediebokser med nettverksforbindelse, harddisk og PC-lignende styrefunksjoner. Dette forspranget håper nå Microsoft å ta igjen.

Annonse

Blant funksjonene er enkel, samlet oversikt over alt mediemateriale på disken, tidsstyrt opptak fra TV og sømløs forbindelse til web for oversikt over sendinger. Samt full støtte til Windows-kompatible MP3-spillere og bærbare multimediaenheter som Creative Zen Portable Media Player.

EPG-trøbbel

I tillegg fungerer systemet akkurat som en vanlig PC – og kan installeres på alle maskiner som i dag kan kjøre standardutgaven av Windows XP.

Det siste – såkalt – EPG (Electronic Program Guide) – lover Microsoft skal være klar for Norge ved lanseringen her i landet.

Microsoft har ikke sluppet eksakte datoer. Men de er denne gangen svært klare på at lanseringen i Norge vil skje i løpet av inneværende år. April har tidligere vært nevnt som lanseringsmåned, men det er fortsatt noe usikkert når norsk programtablå for TV og radio kan være på plass.

Se også digi.no

Kilde:
News.com

Annonse
Annonse