Sanswire Stratelitt luftskip

Annonse


Bredbånd via luftskip

Sanswire Stratelitt luftskipAmerikanske Sanswire Networks begynner neste måned prøveforsøk med høytsvevende luftskip som skal servere bredbånd og telekomtjenester til store områder, og dermed være en direkte konkurrent og alternativ til langt dyrere romsatelitter.

Luftskipene – også kalt «Stratelitter» – er 75 meter lange, holde 37000 kubikkmeter helium, og veier 1.4 tonn. Siden lufttettheten ved 20 km høyde er veldig lav, og vinden omtrent 20 ganger svakere enn ved bakkenivå, vil det ikke kreve mye elektrisk motorkraft for å holde luftskipene geostasjonære.

Bredt nedslagsfelt

Sanswire ønsker blant annet å bruke sine flygende basestasjoner til å gi mobildekning, men ser spesielt lyst på muligheten av å servere trådløst internett. Ett eneste luftskip vil være i stand til å WiFi-dekning til et område på 800 000 kvadratkilometer. En Startelitt burde derfor holde til å dekke én storby og områdene rundt, og dermed være et alternativ til vanlige DSL- og kabelbasert bredbåndstilbud.

Naturligvis vil teknologien også kunne komme til nytte i land og områder med manglende infrastruktur for bredbånd og telefoni.

Kilder:
Sanswire
Economist

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse