Levende ikoner for Windows

Widget iPod

Widget iPodFørst kom iPod for Windows, så Mac OS X for PC.

Sinte på Apple

Nå faller en ny skanse. Etter at Konfabulator-sjefene Arlo Rose og Perry Clarke ble sinte på Apple valgte de endelig å gå over på Windows-siden, etter å ha nølt i over ett år.

Åraken til sinnet var at Apple forkynte at de ville legge inn en tilsvarende småikon-funksjon (Dashboard) i den neste utgaven av operativsystemet OS X – med kodenavnet «Tiger». Det betraktet Rose og Perry som en tilsnikelse på grensen til tyveri.

Annonse

Vær, tid og nyheter

Kort fortalt er «widgets» små nytte- og underholdningsprogammer som flyter rundt på arbeidsområdet på en PC eller Mac. Disse kan for eksempel inneholde værinformasjon, nyheter eller bilder fra det digitale fotoalbumet ditt. Og mye, mye mer. En lang rekke dyktige programmerere lager slike widgets, og det er bare fantasien som setter grenser.

Og best av alt: De fleste av dem er gratis!

Både Mac- og Windows-versjon av Konfabulator kan lastes ned fra Konfabulator.com. Gratis prøveversjon, 25 dollar (ca 155 norske kroner) i fullversjon.

Annonse
Annonse