Microsoft

Annonse


Antivirus på vei fra Microsoft

MicrosoftMicrosoft skal nemlig komme med et antivirusprodukt som selskapet skal lage med verktøyene de har fått tak i gjennom oppkjøpene av GeCad og Pelican Software i 2003. Dette røper den tekniske sjefen for Microsoft sikkerhetsprosjekt i Frankrike, Nicolas Mirail, skriver CNET News.com.

Representanter for selskapet i USA ville ikke kommentere hvilke funksjoner antiviruspakken vil inneholde eller når man kan forvente at produktet kommer på markedet.

Fremtidig risiko

Franske Mirail fortalte imidlertid at antiviruspakken fra selskapet vil benytte seg av to forskjellige måter for å oppdage infiserte filer. Den første måten vil benytte en oppdatert liste over kjente virus, mens den andre vil analysere systemet for å finne ut om det har blitt rammet av virus tidligere, for deretter å gi brukeren en ide om fremtidige risiko.

Videre skal det ikke være noen brannmur i den nye antiviruspakken. Men det trengs kanskje ikke, med tanke på at det vil være en brannmur inkludert i Service Pack 2 til Windows XP.

Annonse


Microsoft sentralt hevdet at kommentarene fra Mirail ikke inneholdt detaljer som ikke tidligere var kjent. Allikevel har selskapet vært meget hemmelighetsfulle i forhold til et fremtidig antivirus.

Mange uten sikkerhet

Det ryktes imidlertid at Microsoft er ute etter å kjøpe opp en profilert aktør i dette markedet, og blant annet regnes Network Associates å være interessant i så måte.

Selskapet kjøpte i 2003 opp det rumenske selskapet GeCad, som ble inkludert i Microsofts Trustworthy Computing Initiative. Microsoft har nemlig funnet ut at neste to tredjedeler av Windows-brukere ikke har antivirus på sine maskiner, og startet dette initiativet for å sikre systemene til alle disse brukerne.

Annonse