Solaris Logo

Annonse


Ny Solaris-versjon

Solaris LogoSolaris er Suns Unix-operativsystem, og har kanskje kommet litt i skyggen av Linux i det siste.

Men for de aller tyngste brukerne har dette i mange år vært selve arbeidsverktøyet, og fremdeles Suns levebrød.

Startskuddet gått

Selskapet har nå begynt markedsføringskampanjen, og viste fram systemet for pressen i dag samtidig med presentasjonen av de nye UltraSparc-prosessorene.

Noen eksakt dato er ikke satt, men produktet skal etter planen lanseres i andre halvdel av inneværende år.

For Opteron

Med det nye 64 bits operativsystemet for SPARC (Scaleable Processor Architecture)-systemer med RISC (Reduced Instruction Set Coding/Computer)-prosessorer og AMDs 64 bits Opteron-prosessor tar Sun opp kampen med de to hardeste konkurrentene på Unix-markedet IBMs AIX og HPs HP-UX.

Gammelt fortsatt bra

Sun har brukt over to år på å utvikle den nye versjonen. langt de fleste av kundene deres jobber fortsatt på versjon 8, mens et mindretall har gått over på versjon 9. Årsaken er en utbredt «ingen grunn til å fikse noe som virker»-holdning.

I versjon 10 lover Sun bedre sikkerhet, flere diagnoseverktøy og en ny utgave av Suns Containers– administrasjonsverktøy, som de startet med i versjon 9. Med dette verktøyet kan en administrator tildele båndbredde, prosessorkraft og minne til maskiner i nettverket.

Annonse


Annonse