Apple iBook 2001

Annonse


Apple innrømmer iBook-problem

Apple iBook 2001På sin support-side lanserer nå Apple noe de kaller « iBook Logic Board Repair Extension Program».

Egen erfaring

Programmet er verdensomspennende, og innebærer at Apple gratis skifter ut logikk-kortet i alle iBook-modeller med feil som er produsert mellom mai 2002 og april 2003.

Vi har selv en iBook fra denne generasjonen i privat eie. To ganger har logikk-kortet sviktet. Symptomene var de samme begge gangene. Først begynte skjermen å flimre, deretter kom det vertikale striper, og til slutt gikk skjermen i svart.

Kjøpsloven beskytter

Begge gangene har vi fått utmerket service hos Apple-forhandler Office Line, og siden siste reparasjon i fjor høst har maskinen oppført seg pent.

Annonse


Den norske kjøpsloven og It-bransjens garantibestemmelser her i landet skulle dekke godt opp for problemene. Om de kan tilbakeføres til produksjonsfeil, skal maskinen repareres eller erstattes med tilsvarende maskin selv om garantien har gått ut.

Fortvilte nødrop

Apples nye program har derfor liten betydning for norske kunder.

Apple-diskusjonsgruppene på nettet har lenge vært fulle av fortvilte nødrop fra uheldige iBook-eiere. Apple har så langt ikke villet innrømme at de hadde et generelt problem med modellen, og dette har frustrert mange.

Men nå gjør selskapet altså bot og bedring – nærmere to år etter at de første iBook-ene kom inn med svarte skjermer.

Batteritrøbbel

Det er ikke første gang Apple er uvillig til å innrømme noe som åpenbart er et problem. Den populære iPod, som har overtatt plassen som verdens mest solgte MP3-spiller, har slitt med kort levetid (ca. 18 måneder, i følge de de ivrigste klagerne) for det oppladbare, innebygde battteriet.

Klagene har vært mange, og omsider valge Apple en annen produsent av batterier. De har imidlertid ikke sagt at dette har noen sammenheng med de påståtte batteriproblemene.

Annonse