Trend WLAN

Annonse


– Milliarder får trådløst nett

Trend WLANI en pressemelding skriver Intel at verden nå står overfor et nytt gjennombrudd når det gjelder Internett-tilknytning.

WiMax, eller 802.16 som er det offisielle navnet, har en rekkekvidde på fem norske mil fra basestasjon til mottaker i PC. Intel tenker seg en ifrastruktur der WiMAX brukes på lange strekk, mens WiFi (802.11b og 802.11g) brukes på den siste distansen fram til den enkelte PC.

Jubel i bransjen

– Leverandører av trådløse tjenester og produsenter av telekommunikasjonsutstyr jubler over WiMAX på grunn av de enorme kostnadsfordelene når det gjelder å koble opp de delene av verden der det hittil har vært for dyrt, sier Intels toppsjef Sean Maloney.

Han anslår at rundt fem milliarder mennesker som hittil ikke har hatt tilgang til bredbånd vil bli koblet opp via WiMax de nærmeste åra.

Annonse