Sanjay Parthasarathy

Annonse


Microsoft hamrer inn .Net

Sanjay ParthasarathyBarcelona (ITavisen): Over sju tusen utviklere, journalister og andre interesserte samles denne uken i Barcelona for det årlige TechEd-arrangementet.

Den store røde tråden er Web Services og det sagnomsuste .Net, som Microsoft nå håper skal få luft under vingene for alvor.

– Vi står overfor en omspennende skift til det vi kan kalle SOA, Service Oriented Applications. Integrerte applikasjonsløsninger gjennom Web Services og XML vil fullstendig forandre måten folk forholder seg til applikasjoner på, sier Sanjay Parthasarathy, visepresident for plattformstrategi i Microsoft.

2.5 millioner bruker Visual Studio .Net

Ifølge Microsoft er det nå omlag sju millioner utviklere som jobber med nettopp Web Services i verden i dag, og 2.5 millioner av disse benytter seg av utviklingsmiljøet Visual Studio .Net

Annonse


Web Services er samlebegrepet for en ny generasjon nettbaserte tjenester som utveksler informasjon med hverandre gjennom XML-standarden.

Oppklaring

Microsoft har hatt endel problemer med å kommunisere .Net-konseptet sitt, både til utviklere og andre, men mener nå at det ikke lenger burde være tvil om hva det hele egentlig dreier seg om.

– Det var en tid da .Net betydde alt og intet. Nå mener vi å ha stilt klart likhetstegn mellom .Net og Web Services, og med det menes altså programvare for å sammenkoble informasjon, systemer, mennesker og applikasjoner via XML, sier Parthasarathy.

(Er du fortsatt forvirret, er det en viss fare for at denne presentasjonen klargjør en god del. )

– WinServer 2003 er raskest

Parthasarathy benyttet også anledningen under åpningstalen på TechEd 2003 til å skryte av selskapets nylanserte Windows Server 2003, som Microsoft naturligvis regner som et vesentlig komponent i ethvert seriøst Web Services-prosjekt.

Spesielt la han vekt på at Microsoft de siste fem årene mener å ha kjempet seg fram fra å være den store sinken til å bli den raskeste og mest skalerbare serverplattformen.

– Da vi lanserte Windows Server i 1998 var det ikke spesielt skalerbart, og i motsetning til konkurrentene jobbet vi ikke i 64-bit. Men Windows Server 2003 har ikke bare gått forbi RISC og Linux – vi scorer nå høyest på enhver benchmark-test der ute, sier Parthasarathy.

Annonse