Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Finn bilen med Benefon Trackbox

Mobilprodusenten Benefon gir seg ikke. Nå satser de på et nytt nisjeprodukt med GPS.

Benefon Trackbox
Det nye produktet heter Trackbox, og er en M2M-terminal (mobil til mobil) med mulighet for tilkobling av en rekke ulike sensorer.

Sprutsikker

Det ser ut som om noen har trykket en Benefon ESC med skjermen først ned i en trang plasteske. Baksiden er med andre ord meget lik kart-mobilen, men selv om Trackbox inneholder en GSM-radio og et SIM-kort er det ikke snakk om noen vanlig mobiltelefon.

Enheten leveres i en sprutsikker innkapsling ferdig med monteringsbrakett. Braketten kan monteres fast på kjøretøyer, utleiemaskiner, verdigjenstander, båter osv. I følge produsenten kan den også monteres på personell, uten at vi har sett andre festeanordninger enn skruehullene på monteringsbraketten.

Trackbox kan også leveres i en spesialutgave tilpasset sterk kulde.

Mange funksjoner

I tillegg til posisjon kan Trackbox også registrere blant annet temperatur, væskenivå i tanker og åpne dører, eller du kan sende signaler til boksen for å aktivere startsperre eller lignende. Totalt har boksen 16 digitale og fire analoge inn- og utganger.

Alarm

Benefon Trackbox virker over alt der du har GSM-dekning, og med innbygget alarm og lyttefunksjon vil det være mulig å komme til med rask hjelp dersom personell eller utstyr skulle bli utsatt for noe.

Sporing på Internett

I Norge er det utviklet løsninger for sporing og flåtestyring via Internett. Dette inkluderer både kart på gatenivå og meldingshåndtering, heter det i en pressemelding fra Benefon. I tillegg har Benefon samarbeid med 24/7 ALARM-sentraler over hele Europa, sier salgs- og markedssjef i Tele Scan AS, Anders Folkenborg. Tele Scan AS er Benefons norske representant.

Stikkord: Mobil