Annonse


Skal knekke Saddams filer

FNs hovedkvarter i New York rettet for kort tid siden en forespørsel til det tyske utenriksdepartementet om å fremskaffe to spesialister på dataetterforskning.

Til Kypros

En av medarbeiderne i Ibas Tyskland ble utvalgt. Han skal delta i en nyopprettet ekspertgruppe som neste uke reiser til en operasjonsbase på Kypros for å bistå FNs våpeninspektører i deres arbeid i Irak.

Ibas regnes som et av verdens ledende selskaper innen datarekonstruksjon og -sletting. Hovedkontoret ligger på Kongsvinger i Hedmark.

– Vår teknologi

– Selv om vi som selskap ikke er direkte involvert i dette ekstraordinære oppdraget, er vi glade for at en våre ansatte i Tyskland ble valgt ut av FN for å bistå våpeninspektørene med vår teknologi i deres vanskelige arbeid inne i Irak, sier markedssjef Tormod Nymoen i en pressemelding.

Skjulte filer

I følge den britiske avisen The Independent skal embetsmenn i Saddam Husseins tjeneste ha blitt bedt om å gjemme unna dokumenter som kan knyttes til masseødeleggelsesvåpen.

Dermed er det sannsynlig at Ibas sin tyske dataetterforsker skal bistå FNs våpeninspektører med å finne og gjenskape slettede og passordbeskyttede dokumenter og finne og dokumentere systemer for utvikling av våpenteknologi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse