Annonse


Simulerer atomangrep med Linux

Det nasjonale forsvarslaboratoriet i Los Alamos, New Mexico er i følge News.com ferd med å kjøpe en supermaskin med hele 2048 prosessorer og en prislapp på drøye 42 millioner kroner. Maskinen skal brukes til å simulere hi tech-atomangrep på fiendtlige stater.

Alt i BIOS

Operativsystemet som skal brukes er LinuxBIOS, en fastminnevariant av det stadig mer populære, åpne operativsystemet.

Ikke harddisk

Maskinen har ikke harddisk, for det er ikke tilrådelig ut fra sikkerhetshensyn. Harddisker kan, som vi vet, kræsje. Et rent fastminne-system sparer også strømkostnader, og gir både økt hastighet og stabilitet.

SkyNet?

De som fryktet at det amerikanske forsvaret ville bruke Windows Me for å sende ut og styre atomrakettene sine kan nå puste lettet ut. Kanskje blir det Linux, og kanskje blir navnet på styringssytemet SkyNet…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse