his and hers t66

Annonse


Ericsson T66

his and hers t66Nå kan en la seg friste til å tro at en telefon med så liten størrelse blir vanskelig å bruke. Vår erfaring er imidlertid at knappene stikker såpass ut at de er greie å betjene, til tross for at det er smått.

Da lider nok skjermen mer. Her er det en liten skjerm som ikke kan sies å være særlig godt egnet for WAP og lange tekstmeldinger.

Til tross for dette har telefonen Ericssons bildebeskjedsystem T66 (brukes også av Siemens og flere andre), WAP 1.2.1, Mobile Chat og kalender. Kalenderen på denne telefonen kan ikke synkroniseres med eksterne programmer som Outlook i motsetning til de øvrige Ericssontelefonene.

Det er imidlertid trist å se at Ericsson snubler på designsiden. T66 er pregløs. Materialene roper av plast, og modellen i off-white, lilla og rosa kan i beste fall kalles lite pen. Det hjelper lite at dette er årets motefarger, når komposisjonen sitter så dårlig som i dette tilfellet.

Annonse


Menyene på telefonen er slik vi kjenner det fra Ericsson siden lanseringen av T28 (den lille flate med flipp-lokk). Men T66 har fått en ny navigasjonstast som til en hver tid gir deg relevante valg i forhold til menyen du er inne i.

T66 er en tre-bånds telefon, hvilket betyr at den er laget for bruk i de delene av Østen og USA der det er bygget ut for GSM-dekning. Den har ikke IrDA, men inneholder et modem som lar deg koble deg til Internett via kabel. Bunnpluggen er den samme som på tidligere modeller, og ladere kan brukes om hverandre.

Telefonen har 5 linjers skjerm med 101×65 punkter samt støtte for logo- og ringetoneutveksling. I tillegg følfer bærbar handsfree med svarknapp med som standard.

Batterikapasiteten på en så liten telefon kan selvsagt ikke måle seg med de aller kraftigste på markedet. 1,5 til 5 timer taletid er slett ikke ille, i alle fall ikke når du som i våre målinger oftest ligger opp mot topptiden i dette spekteret.

  • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
  • Oversikt over de billigste, letteste, beste…
    +
    Liten
    Innbygget antenne
    Handsfree følger med
    Litt stiv pris
    Dårlig design
    Kalenderen kan ikke synkroniseres
    Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
    Taletid med standardbatteri 3 t 15 min 4 t 15 min 3 t 45 min 6 4 24
    Lyttetid (standby) med standardbatteri 115 t 136 t 126 t 8 5 40
    Vekt med standardbatteri 59 g 59 g   7 6 42
    Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 4 36
    Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
    Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
    Størrelse 69 cm3 8 6 48
    Tekniske finesser 7 5 35
    Skjerm 9 5 45
    Tilleggsutstyr 6 5 30
    Veil. pris inkl. moms 4250 kr. 6 3 18
    Infrarød
    nei
     
    Datamuligheter
    ja
     
    GSM 1800 (dual band)
    ja
     
    GSM 1900 (USA)
    ja
     
    Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
    Erfaren
     
    Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
    WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
    WAP display, lesbarhet 1 5 5
    WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 3 1 4 4
    WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
    WAP Antall bokmerker 25 1 5 5
    WAP Totalinntrykk 4 3 12
    Resultat 434

    Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

    !
    Størrelse: 92 x 41 x 18.5 mm
    Vekt: 59 g

    Annonse