Media Player overvåker deg

Windows Media Player

Windows Media PlayerEtter at The Associated Press konfronterte dem med saken, bestemte Microsoft seg i går for å lette litt på sløret i forbindelse med hittil hemmelige funksjoner i Media Player 8. Det viser seg nemlig at Microsoft er interessert i hvilke filmer du kikker på.

Ved å koble seg opp mot databaser for DVD- og CD-titler vet Microsoft til enhver tid både hva du ser og hører på. All informasjonen lagres i en liten fil på PC-en din – og på serveren til Microsoft.

Kun Media Player 8

Media Player har fulgt gratis med Windows i en årekke, men det er først i siste versjon (implementert i Windows XP) at denne funksjonen er lagt til.

Annonse

Microsoft har tidligere opplyst kundene sine om at titler på avspilte CD-er og DVD-plater registreres, men ikke at de loggføres på denne omfattende måten.

– Det kunne så absolutt blitt gitt tydeligere informasjon om avspilling av DVD-plater, uttaler David Caulton, leder for utvikling av Windows Media.

Lite lettvint løsning

Han kan fortelle at det ikke skal være noen lett omvei rundt loggingen til Microsoft. Eneste mulighet er å få Windows Media til å tro at det ikke finnes noen Internett-forbindelse på maskinen.

Eksperter hevder at filene kan benyttes til alt fra etterforskning og bevis for skilsmisseadvokater, til grunnlag for målrettet reklame.

Denne typen overvåkning av brukeren er stikk i strid med hva Microsoft-sjef Bill Gates ville ha sine ansatte til å jobbe med.

– Brukeren skal ha kontroll over hvordan informasjon benyttes. Det skal ikke herske noen tvil om hva den brukes til, skrev Gates i et brev til de ansatte så sent som i januar.

Annonse
Annonse