PS2 med skjerm, tast og k

Annonse


Ikke tastatur og mus til PS2

PS2 med skjerm, tast og kDet har vært sagt mye om hva som kommer og ikke kommer av tilleggsutstyr til Playstation 2. Vi har tidligere kunnet fortelle om hvordan verdens mest solgte spillkonsoll var i ferd med å ta skrittet til å bli en slags surfemaskin/PC for stuebruk, komplett med tastatur, mus, harddisk, og Internett.

Ikke her, nei

Det viser seg derimot at mens Sony riktignok har gått inn i avtaler med diverse amerikanske selskaper for å bringe AOL, Netscape, og Real inn i de tusen hjem, ser fremtiden helt annerledes ut for oss norske PS2-brukere. Riktignok vil vi få mulighet til å kjøpe både harddisk og nettverkskort i år, formodentlig innen sommeren er over, men det er ingen planer om å lansere verken tastatur eller mus for Playstation 2 i vår kant av verden.

– Sony ønsker å holde seg vekk fra mus og keyboard i Europa. Netscape og AOL-avtalene gjelder USA, mens det nå jobbes med å lage en egen nettleser for PS2 i Europa, som vil kunne kontrolleres fullstendig med Dual Shock-kontrolleren, forteller Morten Ryberg, produktsjef for Playstation 2 i Egmont Entertainment (Sonys offisielle PS2-distributør i Norden).

Prediktiv tekst-input?

Det er altså fremdeles meningen at PS2 skal kunne brukes til mer enn nettverksspill, for eksempel surfing og e-post, men all navigering og inntasting vil skje gjennom den vanlige kontrolleren. Hvordan det egentlig er meningen at man skal skrive inn URL-er og annen tekst med en Dual Shock 2 er noe uklart, men en mulighet som utforskes er å innføre et slags prediktivt tekstsystem à la T9.

Annonse
– Vi ser på hvorvidt det lar seg gjøre å benytte et progressivt tekst-inntastingssystem, slik som på mobiltelefoner, hvor maskinen etter få knappetrykk kan gjette seg frem til hvilke ord du mener å skrive, sier Ryberg til ITavisen.no.

Men harddisk og nettverkskort skal det bli, trolig i løpet av sommeren. Prisen på dette utstyret er foreløpig ukjent.

Linux-pakke med alt

Selv om Egmont ikke vil distribuere tastatur og mus som offisielt PS2-utstry, vil det naturligvis likevel finnes alternative måter å skaffe seg periferiutstyr på. Foruten muligheten for å handle fra tredjepartsimportørere eller i USA og Japan, vil spesielt interessert kunne kjøpe et såkalt Linux Develeoper Kit, som lar ivrige programmerere utvikler Linux-applikasjoner som kan kjøre på Playstation 2.

Linux-settene har allerede gjort stor suksess i Japan, der et begrenset opplag beta-utstyr i fjor ble utsolgt så og si momentant, og vil være tilgjengelig i Europa i Juni. Pakken inneholder ikke bare Linux for Playstation 2 (Kernel 2.2.1 med USB-støtte), men også monitor-adapter, USB keyboard og mus, nettverkskort, og 40 GB intern harddisk. Prisen på Linux-settes forventes å ligge et sted i nærheten av to tusen kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse