Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ikke tastatur og mus til PS2

Når harddisk og nettverkskort dukker opp til Playstation 2 i år, blir det ikke snakk om lettere henslengt sofa-surfing med tastatur og mus i fanget. Sony satser i stedet på å gjøre mest mulig utav håndkontrolleren.

PS2 med skjerm, tast og k
Det har vært sagt mye om hva som kommer og ikke kommer av tilleggsutstyr til Playstation 2. Vi har tidligere kunnet fortelle om hvordan verdens mest solgte spillkonsoll var i ferd med å ta skrittet til å bli en slags surfemaskin/PC for stuebruk, komplett med tastatur, mus, harddisk, og Internett.

Ikke her, nei

Det viser seg derimot at mens Sony riktignok har gått inn i avtaler med diverse amerikanske selskaper for å bringe AOL, Netscape, og Real inn i de tusen hjem, ser fremtiden helt annerledes ut for oss norske PS2-brukere. Riktignok vil vi få mulighet til å kjøpe både harddisk og nettverkskort i år, formodentlig innen sommeren er over, men det er ingen planer om å lansere verken tastatur eller mus for Playstation 2 i vår kant av verden.

– Sony ønsker å holde seg vekk fra mus og keyboard i Europa. Netscape og AOL-avtalene gjelder USA, mens det nå jobbes med å lage en egen nettleser for PS2 i Europa, som vil kunne kontrolleres fullstendig med Dual Shock-kontrolleren, forteller Morten Ryberg, produktsjef for Playstation 2 i Egmont Entertainment (Sonys offisielle PS2-distributør i Norden).

Prediktiv tekst-input?

Det er altså fremdeles meningen at PS2 skal kunne brukes til mer enn nettverksspill, for eksempel surfing og e-post, men all navigering og inntasting vil skje gjennom den vanlige kontrolleren. Hvordan det egentlig er meningen at man skal skrive inn URL-er og annen tekst med en Dual Shock 2 er noe uklart, men en mulighet som utforskes er å innføre et slags prediktivt tekstsystem à la T9.

– Vi ser på hvorvidt det lar seg gjøre å benytte et progressivt tekst-inntastingssystem, slik som på mobiltelefoner, hvor maskinen etter få knappetrykk kan gjette seg frem til hvilke ord du mener å skrive, sier Ryberg til ITavisen.no.

Men harddisk og nettverkskort skal det bli, trolig i løpet av sommeren. Prisen på dette utstyret er foreløpig ukjent.

Linux-pakke med alt

Selv om Egmont ikke vil distribuere tastatur og mus som offisielt PS2-utstry, vil det naturligvis likevel finnes alternative måter å skaffe seg periferiutstyr på. Foruten muligheten for å handle fra tredjepartsimportørere eller i USA og Japan, vil spesielt interessert kunne kjøpe et såkalt Linux Develeoper Kit, som lar ivrige programmerere utvikler Linux-applikasjoner som kan kjøre på Playstation 2.

Linux-settene har allerede gjort stor suksess i Japan, der et begrenset opplag beta-utstyr i fjor ble utsolgt så og si momentant, og vil være tilgjengelig i Europa i Juni. Pakken inneholder ikke bare Linux for Playstation 2 (Kernel 2.2.1 med USB-støtte), men også monitor-adapter, USB keyboard og mus, nettverkskort, og 40 GB intern harddisk. Prisen på Linux-settes forventes å ligge et sted i nærheten av to tusen kroner.

Stikkord: spilltester