Annonse


TEST: MP3-spilleren HipZip

Med Iomega HipZip i hånden og noen PocketZip-er i lomma, kan du trygt dra på Syden-ferie uten å gi avkall på favorittmusikken din.

Mens vanlige MP3-spillere bare har plass for en time musikk på sine (dyre) minnebrikker, lagrer HipZip låtene på bittesmå, syltynne PocketZip-plater til bare en tidel av prisen.

Elegant og funksjonell

Torsdag ble HipZip, Iomegas nye MP3-spiller som ITavisen omtalte for en måned siden, lansert i Norge.

HipZip er litt større enn de aller minste MP3-spillerne, men har et elegant, funksjonelt og solid design. Spilleren faller godt i hånden. Gummierte sider gir godt grep.

Annonse
Iomega hipzip
Under det blå toppdekslet, finner vi sporet for PocketZip-platen.

Betjenes i blinde

HipZip summer litt i det vi setter inn en plate. Deretter viser det opplyste displayet navnet til artist og låt, og opplysninger om spor, spilletid, lydnivå, batterinivå og equalizer-modus (standard, klassisk, jazz, rock).

De fem betjeningsknappene har forskjellig utforming, er passe store, og er plassert slik at de ikke kan forveksles. Menyene er logisk oppbygd. Etter en stund, kunne vi betjene spilleren i blinde.

Bedre lyd med bedre hodetelefon

Lyden fra de medfølgende hodetelefonene (festes bak ørene) er minst like god som andre små hodetelefoner og ørepropper. Men som for andre bærbare MP3- og CD-spillere, kan bedre hodetelefoner forbedre lydgjengivelsen.

Da vi plugget inn vår store Koss hodetelefon, strømmet fyldig, praktfull lyd ut av boksen.

HipZip-spillerens antiskip-funksjon ivaretok stødig lyd selv når spilleren ble ristet.

Installasjonsproblemer

Iomega HipZip bruker USB til å overføre filene fra PC-en.

Vår ene PC nektet å installere IomegaWare (drivere, programmer for filkopiering etc.) til tross for flere forsøk. Riktignok var det kontakt mellom spilleren og PC-en, men filoverføring var umulig.

Årsaken var kanskje at MP3-spilleren ble plugget inn, før driverne var installert.Med vår andre PC gikk installasjonen helt glatt. Begge PC-ene bruker Windows ME.

Lynrask MusicMatch Jukebox Pro

HipZip følges av jukeboksprogrammet MusicMatch Jukebox, og lisens for nedlasting av Pro-versjonen som kan rippe CD-er med 320 kbps kvalitetslyd. HipZip støtter lydformatene WMA og MP3, og spilleren kan dessuten oppgraderes for andre formater.

Å rippe en låt med MusicMatch, tar bare noen sekunder og USB-overføringen til PocketZip-platen i spilleren er også kvikk. Det er bare å klikke og dra.

Billig, ubegrenset lagring

PocketZip-platene (5 x 5 cm) rommer altså hele 40 MB. Platene koster 98 kr stykket.Et 32 MB Smartmedia- eller CompactFlash-kort koster til sammenlikning om lag 1000 kr.

Fordi PocketZip bare koster en tiendedel av minnekortene, er lagringskapasiteten nærmest ubegrenset. Derved blir HipZip langt mer funksjonell enn de fleste MP3-spillerne på markedet.

Ferdiginnspilt musikk og bøker

I tillegg programvare, hodetelefoner, kabler, lader, og etui med belteclip, følges HipZip av 3 PocketZip-plater (med ferdiginnspilte låter).

HipZip kan også brukes som en portabel diskettstasjon for PC og Mac. PocketZip-platene kan lagre både tekster, regneark, digitale bilder og presentasjoner.

EMI Recorded Music og I-Jam skal levere ferdiginnspilte PocketZip-plater med musikk, mens forlagene Simon & Schuster og Random House vil levere lydbøker.

Seiglivet batteri

HipZip henter energi fra et innebygd lithium ion-batteri med 12 timers spilletid, og følges av en knøttliten lader som fyller batteriet på 2 timer.

Iomega HipZip koster 3.800 kr med moms (listepris). Prisen kan virke høy, men HipZip er likevel et gunstigere kjøp enn konkurrenter med dyre minnekort.ILL:HipZip mage.jpgHipZip lagrer musikk på minidisketter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse