Annonse


Clinton hedrer IBM

Før Clinton overlater roret til Bush eller Gore eller hvem det nå blir, skal den amerikanske presidenten henge medalje på IBM-sjefen Louis V. Gerstner. Denne gangen er det Gerstner som har en hard en!
Det skjer i Washington D.C. den 1. desember.

Oppfant harddisken

IBM oppfant harddisken i midten av 1950-årene. Siden den gang har IBMs forskere og ingeniører gradvis videreutviklet teknologien. Hvert år produserer IBM og andre harddiskprodusenter over 170 millioner harddisker. IBM eier mange av de patentene som benyttes.

4000-doblet lagringstetthet

Gjennom de siste 20 årene har IBM-oppfinnelser 4000-doblet lagringstettheten i harddiskene. Lagringsteknologi har spilt en viktig rolle for IT-revolusjonen. Med Internett og e-handel har lagringsbehovet eksplodert.

Både IBM og andre har utviklet spesielle lagringsservere med kapasitet på flere terrabyte (TB).

Annonse
1 GB før og nå

IBM 3380, den første 1 GB harddisken fra 1980 var på størrelse med et kjøleskap. Den veide 250 kilo og kostet nærmere 40 000 kr.

IBM Microdrive med 1 GB kapasitet som ble lansert tidligere i år, er betraktelig mindre (bildet), veier noen gram og koster under 5000 kr.

Erstatter flashminne

Nye Microdrive rommer 1000 digitaliserte bilder, en bok på 200 sider eller 18 timer med digitalisert musikk. Den kan brukes i bærbare PC-er, digitalkameraer, videokameraer, PDA-er og i MP3-spillere, e-bøker, GPS-systemer og elektroniske lommebøker.

Iomega, mest kjent for sine Zip-stasjoner, kunngjorde nylig at de skal levere IBM Microdrive med sitt eget PCMCIA-kort og Quik Sync 2-programvare.

Mange medaljer

IBM har tidligere mottatt Nobel-priser for sin banebrytende teknologi, og flere National Medals of Science og National Medals of Technology.

National Medal of Technology er den høyeste utmerkelse som presidenten kan tildele utviklere av ny teknologi.

Gamle IBM fortsatt størst

80 år gamle IBM er verdens største IT-selskap, med 307.000 ansatte og en omsetning på 814 milliarder kroner (1999). Hvis du ønsker å lese mer om selskapets historie, kan du gå til www.ibm.com/ibm/history

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse