Annonse


Ny Linux likner Windows

Omtrent samtidig som Corels grunnlegger og sjef Michael Cowpland sluttet i selskapet, lanserte det kanadiske programvareselskapet forrige uke en forbedret utgave av Corel Linux.

Corel har store økonomiske problemer som nettopp tilskrives Corels Linux-satsing. Interessen er stor, mottakelsen positiv med mange »Editors Choice», men salget foreløpig beskjedent.

Skreddersydd for nybegynnere

I likhet med forgjengeren fra november 1999, er Corel Linux Second Edition skreddersydd for de som ønsker å utforske operativsystemet og prøve Linux for aller første gang.

Second Edition er også interessant for mer erfarne Linux-brukere: Det nye operativsystemet kan nemlig også installeres som Web-server, fil-server eller printer-server. Corel Linux Second Edition støtter USB og et bredt spekter av maskinvare.

Annonse


Enkelt å installere

Amerikanske Cnet som nylig testet Corel Linux Second Edition, skryter av det:
– Det er bare å fyre opp PC-en og velge installasjonsalternativ. Corel tar seg av resten. Ingen andre byr på så enkel installasjon, sier de.

Standard Desktop-installasjonen har blitt svært lik Windows, og er derfor lett å ta i bruk. Corels nye Linux bruker de samme funksjonstastene som Windows, og har dessuten hurtigmenyer (høyreklikk).

Windows og Linux side om side

Corel Control Center fremstår som en forbedret utgave av Windows Enhetsbehandling. I tillegg til å liste opp systemenhetene, kan du også justere oppsettene fra kontrollsentret.

Hvis du ønsker å ha både Windows og Linux i maskinen, sørger Corel Linux for å partisjonere og installere de to operativsystemene side om side. Corel Update laster automatisk ned oppgraderinger fra nettet.

Corel Linux som server

Server-installasjonen er nok den største nyheten i Corel Linux Second Edition. Servergrensesnittet er enkelt å betjene, enten du installerer Corel Linux som Apache Web-server, filserver, printserver eller sendmail-server.
Desktop Plus-installasjonen byr på verktøy og editors for utviklere.

Ikke helt perfekt USB

Second Edition finner ny maskinvare med »Plug and play». I testen som Cnet gjennomførte, identifiserte Corel alle enheter uten problemer. USB-installasjonene fungerte derimot ikke perfekt.
Corel følges av en omfattende og lettlest bruksanvisning (på engelsk), og en måneds gratis telefonsupport.

Like brukervennlig som Windows

I følge Cnet er Second Edition nesten like lett å bruke som Windows, og derfor et klart førstevalg for de som vil utforske det nye operativsystemet.

Corel Linux Second Edition kan lastes ned gratis fra http://linux.corel.com/download/, men med 250 MB (komprimert) er det er en tidkrevende prosess. Et alternativ er å bestille filen tilsendt på CD-ROM for 5 dollar, pluss frakt.

Oppblåsbar Linux-pingvin

Det beste alternativet er nok likevel å kjøpe Corel Linux Second Edition »på boks».Programpakken Standard koster 30 dollar eller 270 kr, pluss moms, mens Deluxe koster 90 dollar eller 800 kr pluss moms. Pakkene omfatter bruksanvisning og telefonsupport, og

Deluxe-utgaven omfatter dessuten Corel Photo-Paint, en Citrix-klient og ikke minst en oppblåsbar Linux-pingvin!

Annonse