Annonse


Ericsson frykter mobil fremtid

Kurt Hellström er ikke videre optimistisk i sine spådommer, når han spår om fremtidens mobilmarked. Ifølge hans prognoser vil tilveksten dempes og den finansielle risikoen øke for leverandører og operatører av mobiltelefoner, og det er de dyre mobillisensene som får skylden.

– I grunnen var jeg innstilt på at auksjoner av mobillisenser var riktig og sunt. Men avgiftene ble for høye, sier Hellström i Dagens Industri.

Alternativ til 3G

Det er særlig auksjonen i Storbritannia som har fått Ericsson-sjefen til å bli mer skeptisk. Der sluttet auksjonene for lisensene på over 300 milliarder kroner.

Annonse


– Jeg tror ikke utbyggingen av 3G vil stoppes, selv om det finnes et alternativ – nemlig Edge, som egentlig er en 3G-løsning, sier han.

Edge kalles en mellomløsning, som har en del av 3G-nettets egenskaper, mens som kan installeres på gsm-nettet, og som dermed ikke krever en 3G-lisens.

Attraktive tjenester

Hellström tror at det allikevel vil være en viss vekst å spore, ettersom tjenestene kommer til å være attraktive.

Men selv finner han det underlig at Europa nå beskatter mobilvirksomhet, fordi denne bransjen har skapt en mengde arbeidsplasser i Europa.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse