Neeb, Morten (nytt)

Annonse


Milliontap på ‘trenering’

Neeb, Morten (nytt)De mener det er Telenor som tjener på byråkratiets sendrektighet, trenering og teknisk kompliserte unnskyldninger.

Det var visestyreformann Morten Neeb i Tele2 som kom med denne bredsiden mot spesielt Post- og Teletilsynet, men generelt mot det som er av politiske myndigheter i Norge. Uttalelsene falt under Norsk Teleforum i Haugesund i dag, fredag.

PT trenger sterk sjef
– PT er ofte vårt eneste forhandlingskort. Det er vårt håp at PT når de nå søker ny sjef vil finne en leder som tør markere seg og samtidig ta vare på byråkratiet sitt, sa Morten Neeb foran nesten 300 mennesker i Haugesund.

Det er første gangen noen tør sette offentlige ord på den dypfølte, og høyst kanskje berettigete forbitrelsen en nesten samstemt telebransje har følt overfor den avtroppende PT-sjefen.

Annonse
Flere må lobbe
– Det er kanskje to-tre politikere på Stortinget som forstår hva telepolitikk dreier seg om. Telenor har 15-16 mennesker som kontinuerlig bearbeider det politiske miljøet, Vi konkurrenter har til sammen to-tre personer som slett ikke er samstemt heller . Skal vi få virksom konkurranse trenger vi flere lobbyister. De begynner å kjenne meg i resepsjonen på Stortinget nå. Du skal vel treffe herr. Nilsen, sier det når jeg kommer, sa Morten Neeb ikke helt uten selvironi. Han refererte til Høyres Oddvar Nilsen, leder i samferdselskomiteen.

Morten Neeb grunnla Tele2 i Norge. Han har lengre og dypere erfaring i konkurranse med Telenor enn noen annen. Han kjenner beinmargen til telebransjen i Norge. Han tør der nesten alle andre tier. Etter det ITavisen.no erfarer har televeteranen bred støtte i bransjen for disse synspunktene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse