IBM WorkPad z50

Annonse


Ny liten kraftkar fra IBM

IBM WorkPad z50

WorkPad z50, som IBM lanserte onsdag, likner på mange måter på HP Jornada 820 som vi nylig testet i ITavisen.

Salket øker?
Windows CE-maskiner booter øyeblikkelig, og er straks klare til bruk når du slår dem på. De inneholder få bevegelige deler, og har mye lengre batterilevetid enn mobil-PC-er.

Selv om salget foreløpig har vært beskjedent, ventes det å øke kraftig etterhvert som teknologien modnes.

Annonse


Verdens minste harddisk
WorkPad z50 skiller seg fra HP Jornada og andre Windows CE-maskiner ved at den kan utstyres med harddisk. z50 kan bruke IBM Microdrive, verdens minste harddisk, når den lanseres senere i år. Microdrive rommer 340 MB, og er så liten at to stykker lett får plass i en fyrstikkeske.

Filene fra Microsoft Pocket Office-programmene som følger med (Word, Powerpoint, Internet Explorer og Outlook), er mye mindre enn filer fra vanlige Office-programmer.

IBM-maskinen kan alternativt utstyres med et PCMCIA-kort med 1 GB harddisk.

Flott fargeskjerm
z50 veier 1,2 kilo med sin 8,2-tommers fargeskjerm (64.000 farger), 33 Kbps modem, 133 MHz MIPS prosessor, 20 MB ROM (for programmer og operativsystem), opptil 48 MB RAM og 8 timers batterilevetid (eller 16 timer med ekstrabatteri eller vanlige standardbatterier).

Tastaturet er bare 5 prosent mindre enn ThinkPad-tastaturene, og meget behagelig ifølge de som har prøvd det.

Til Norge i september
WorkPad z50 er egentlig det første IBM-produktet med Windows CE. IBMs første ”WorkPad” er en Palm III-maskin med IBM-logo som produseres av 3Com.

Listeprisen for WorkPad z50 med 16 MB RAM ligger på om lag 8.000 kroner i USA. IBM Norge opplyser at det er ennå ikke avklart om maskinen skal lanseres i Europa, men at det i så fall blir i september.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse