EURO

Annonse


Problemer med Windows

EURO

For å kunne håndtere Euro-tegnet med Windows 95 og NT 4.0, må operativsystemene først utstyres med Microsoft Euro Currency Support fra www.microsoft.com/windows/euro. Oppdateringen inneholder tastaturdrivere, codepage-oppdateringer og noen fonter. Problemet er at foreløpig finnes ikke oppdateringen tilgjengelig på norsk.

Ikke enkelt
I slutten av oktober kom Service Pack 4 for Windows med 400 oppdateringer og feilrettinger for Euro og år 2000. Den er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk.

Forutsetningen for at Euro-tegnet skal fungere, er at du bruker en Euro-tilpasset applikasjon og en font som håndterer tegnet. Eksempler på disse er Arial, Courier, Helvetica eller Times New Roman. Flere fonter med Euro-støtte kan lastes ned fra www.microsoft.com/typography/fontpack.

Annonse
Halvhjertet Office-støtte
Microsoft Office 95 og Office 97 støtter delvis Euro. Office 97-programmene håndterer tegnet forskjellig. I Word 97 går det greit, men i Excel 97 må du først justere Windows-registeret.

I PowerPoint, Outlook og Access blir det problematisk. Her må applikasjonen i verste fall tegne alle tegnene i dokumentet som bitmap, før dokumentet kan skrives ut. Det tar tid! Det samme problemet gjelder for alle Office 95-programmene.

Nytt for Office 97
Microsoft Office 97 Service Release 2, som kom i midten av september, skulle fikse både Euro og år 2000. På grunn av feil, ble den allikevel trukket tilbake etter 14 dager. Ny versjon kom 23. Oktober, og kan lastes ned fra Microsofts nettsted: www.microsoft.com/office.

Problemet er bare at norsk Office 97 bør oppdateres med norsk Service Release 2. Det finnes ikke.

Bare engelsk
Både engelsk og norsk Windows 98 støtter Euro. For å sette inn Euro-tegnet i den engelske versjonen, er det bare å taste AltGr + e. Andre oppdateringer til engelsk Windows 98/Internet Explorer finnes på nettsiden Windows Update, men foreløpig ingen for norsk Windows 98.

Mandag denne uken startet Microsoft betatesting av en ny Windows 98 Service Pack. Det er uvisst når den kommer på norsk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse