Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Privatisering av Telenor mulig

TELEGRAM: Fortsatt statlig eierskap er ikke den eneste måten å utøve styring på i telesektoren, hevder tele- og mediaforsker Elin Skogerbø. Hun er tilknyttet ARENA-programmet ved Norges Forskningsråd. Skogerbø tror ikke eierform er avgjørende for politisk styring av telesektoren.

– Selv om man ikke får tilbake monopolsituasjonen i telekommunikasjons- og informasjonsindustrien, betyr det ikke at man ikke kan styre, men at man må finne andre måter å styre på, sier forskeren til Aftenposten.

For og mot
Skogerbø vil ikke blande seg i debatten om delprivatisering av Telenor, men mener det kan være argumenter som både taler for og mot fortsatt statlig eierskap.

– I Norge er viktigste privatiseringsargumentet hvor rimelign det er at statten skal finansiere ekspansjonen i Telenor.

Pengemaskin
Samtidig påpeker forskeren at televirksomheten har store inntjeningspotensialer i framtida, noe som vil medføre at Staten rett og slett vil tjene penger på fortsatt eierskap i Telenor, melder Aftenposten.
Stikkord: Mobil