Annonse


Siktet for millionsvindel

Den danske hackeren – som bruker det klingende pseudonymet Micronit – vil sannsynligvis bli tiltalt for svindel, datainnbrudd og piratkopiering.
Misbrukte kredittkort
Hackeren var allerede under etterforskning for flere forhold, han er blant annet siktet for å ha misbrukte amerikanske kredittkort for telefoner for 1,4 millioner kroner, da politiet fikk kjennskap til innholdet på mannens datamaskin.

Krypterte disken
Da politiet banket på for å gjennomføre en razzia hjemme hos mannen hadde han rukket å kryptere harddisken, slik at den var uleselig for andre. Det var et gjennombrudd for politiet når de fant et firma som kunne bryte krypteringsnøkkelen. Disken hadde så mye bevismateriale at politiet mente de hadde bevis som ville holde i en rettssal.

Danmarks største
Politiet vil ikke oppgi hva mannen er tiltalt for før han er blitt kjent med tiltalen fredag. Men det er klart at det vil bli den hittil største saken i Danmark når det gjelder piratkopiering.

Piratkopierte
Da mannen ble siktet første gang i 1995 mente politiet at han hadde piratkopiert for tilsvarende salgsverdi på 17,4 milliarder danske kroner. Han risikerer nå halvannet år i fengsel og et erstatningskrav på flere millioner om han blir kjent skyldig.

Annonse


Annonse