Annonse


Dansk kamp om tele avanse

I forrige uke resulterte forskningsministerens nye lovforslag om teleliberalisering panikk i Tele Danmark, skriver den danske nettavisen Børsen. Grunnen er at det i forslaget er satt fram spesifiserte krav til Tele Danmark om inntjening på å leie ut nett-tjenester til konkurrenter.

Det var satt et tak på Tele Danmarks avanse for å leie ut nettet på 12 prosent. Selskapet hevdet at dersom lovforslaget gikk uforandret gjennom kunne dette føre til milliardtap – og at 3 000 medarbeidere ville miste jobben.

Forskningsministeren Jytte Hilden har drøftet forslaget med de andre partienes talsmenn i telesaker. Det skal være åpnet for at Tele Danmark kan ta høyere avanse enn opprinnelig foreslått. Saken skal behandles i Folketinget onsdag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse