Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dansk kamp om tele avanse

Tele Danmark og den danske forskningsministeren Jytte Hilden er uenige. Hilden mener selskapet må nøye seg med 12 prosent avanse etter teleliberaliseringen. Tele Danmark mener de trenger 20 prosent.

I forrige uke resulterte forskningsministerens nye lovforslag om teleliberalisering panikk i Tele Danmark, skriver den danske nettavisen Børsen. Grunnen er at det i forslaget er satt fram spesifiserte krav til Tele Danmark om inntjening på å leie ut nett-tjenester til konkurrenter.

Det var satt et tak på Tele Danmarks avanse for å leie ut nettet på 12 prosent. Selskapet hevdet at dersom lovforslaget gikk uforandret gjennom kunne dette føre til milliardtap – og at 3 000 medarbeidere ville miste jobben.

Forskningsministeren Jytte Hilden har drøftet forslaget med de andre partienes talsmenn i telesaker. Det skal være åpnet for at Tele Danmark kan ta høyere avanse enn opprinnelig foreslått. Saken skal behandles i Folketinget onsdag.