Annonse


Virtuellt arbeidsmarked

Rekrutterere fra blant annet Shell og AT&T, benytter i år utstyr for videokonferanser når de går på jakt etter nye ansatte fra universitetene i USA. Så mange som 1000 studenter fra 20 universiteter skal intervjues i løpet av fire dager i november. Under intervjuet sitter begge parter ved PCer utstyrt med små kameraer og høyttalere, hvor de kan kommunisere direkte og utveksle skriftlig informasjon som CV og fakta om bedriften.

Det er det amerikanske firmaet WIEWnet som leverer programvaren InterWIEW som sørger for overføring av bilde, lyd og tekst, forteller Business Wire. President og grunnlegger av WIEWnet, Dave Cunningham mener at bedriftene kan spare opp til 70 prosent av utgiftene ved denne typen intervjuer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse