Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Til sydpolen med Tandem

Polarutforskeren Robert Swan vil gå over sydpolen med 35 ungdommer. Prosjektet markerer også Unescos 50 års jubileum.

Robert Swan var en av de få personene som har gått til både nord- og sydpolen. På den nye turen vil været bli målt minutt for minutt. Og naturligvis kan hele ferden følges på Internett.

Med på ferden følger en gruppe studenter i alderen 18 til 24 år. Etter et opphold sør i Argentina vil de fraktes med en russisk isbryter til sydpolen. Der skal de gjennomføre vitenskaplige eksperimenter og dokumentere det sårbare økosystemet.
Dataselskapet Tandem Computer ønsker å støtte samarbeid i verden og øke forståelsen for miljø og omgivelser med sponsingen. Mange av ungdommene kommer fra samfunn i strid med seg selv. Det er med både en katolikk og en protestand fra Nord-Irland, og en kroat og en serber fra det tidligere Jugoslavia.